Novosti

Društvo

Принoвa нaкoн 25 гoдинa

Брaчни пaр Никoлинa и Дaнкo Биjeлић су ужурбaни зaгрeбaчки живoт зaмиjeнили мирним живoтoм у Пeрjaсици. Зa нeкoликo мjeсeци oчeкуjу принoву. Бит ћe тo нaкoн чeтврт виjeкa првo диjeтe рoђeнo нa тoм пoдручjу

Large informator prinova  %c4%87irilica

Nikolina Bijelić očekuje prinovu

Prošlog petka, 7. jula na pravoslavni praznik Ivanjdan obilježeni su dan i Krsna slava Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Barilović. U prostorijama Mjesnog odbora Perjasica održana je svečana sjednica Vijeća na kojoj su osim vijećnika prisustvovali potpredsjednik VSNM-a Karlovačke županije Rade Kosanović, član županijskog VSNM-a Ilija Matijević, predsjednik karlovačkog pododbora Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Milan Lapčić. Prisutne je pozdravio novi predsjednik VSNM Barilović Dušan Ličina.

Ceremoniju posvećenja i lomljena slavskog kolača obavio je paroh s Kolarića kod Vojnića Branko Santrač, dok se novi potpredsjednik Vijeća Danko Bijelić pobrinuo za veseliji dio druženja svirajući na harmonici. Domaćine su pozdravili Lapčić i Kosanović koji je istakao značaj nekadašnje općine Perjasica za stanovnike toga dijela Korduna, u Drugom svjetskom ratu.

- Važno je da održite ono što su vaši prethodnici ostvarili i stvorili u nekadašnjoj općini Perjasica i u Narodnooslobodilačkom ratu te u poslijeratnom razdoblju - zaključio je Kosanović. No, sudeći po sadašnjem stanju to će biti teško ostvariti. Od nekadašnjih oko 1500 stanovnika u Zajednici mjesnih zajednica Perjasica krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća, dana je taj broj više od deset puta manji pa je stanovnika negdje oko stotinu.

Ovoj, ne baš optimističkoj perspektivi, malu dozu optimizma pruža mladi bračni par Nikolina i Danko Bijelić, koji su užurbani zagrebački život zamijenili mirnim životom u Perjasici gdje se Danko vratio da bi se bavio poljoprivredom. Za nekoliko mjeseci se očekuje i prinova. Bit će to nakon skoro četvrt vijeka prvo dijete rođeno na tom području.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više