Novosti

Kultura

Promocija nove knjige Sinana Gudževića

Na promociji knjige kolumni i tekstova iz Novosti, Feral Tribunea i Sportskih novosti 20. prosinca u zagrebačkom KIC-u govorit će Đurđica Čilić, Neven Jovanović, Dražen Krušelj i Seid Serdarević 

Tofyl4honhfs3t1w3gi1z0hprau

Do 24. prosinca knjiga se može nabaviti po promotivnoj cijeni od 159,20 kuna

‘Maksimir i i Mirogoj’ (Fraktura, 2018.) naziv je nove knjige Sinana Gudževića nazvane po istoimenoj kolumni koju piše u Novostima. U dvije knjige – ‘Zvijezde nad Brazilom’ i ‘Demon po imenu Sutra’ – osim kolumni iz Novosti, sabrani su i Gudževićevi tekstovi iz Feral Tribunea i jedan iz Sportskih novosti.

Promocija knjige održat će se 20. decembra, u četvrtak, u 19 sati u zagrebačkom KIC-u. O knjizi će govoriti profesorica Đurđica Čilić i Neven Jovanović sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta, novinar Jutarnjeg lista Dražen Krušelj i izdavač Seid Serdarević.

Polazeći od dviju metafora usko vezanih uz zagrebački urbani prostor - Maksimira i Mirogoja - Gudžević podiže lokalna zbivanja, situacije i teme na univerzalnu razinu, ističe nakladnik. ‘U prvom svesku ‘Zvijezde nad Brazilom’ autor tematizira područje sporta odnosno nogometa u svjetskom kontekstu povezujući događaje i likove iz prošlosti s aktualnim zbivanjima. ‘Demon po imenu Sutra’ drugi je svezak koji kroz metaforu Mirogoja priziva trajnu ulogu kulture i književnosti, kao sjećanja i spomena na imena nekih davnih i divnih ljudi, ali i davnih i divnih daljina i predjela, pjesama i pjesnika, dragih prijatelja i bliskih nepoznanika, kojima autor ispisuje alternativnu povijest našega zajedničkog svijeta.

Redovna cijena iznosi 199 kuna, ali se do 24. prosinca može nabaviti uz 20 posto (159,20 kuna) popusta i s besplatnom dostavom na teritoriju Hrvatske. Naručiti se može i na www.fraktura.hr, e-poštom na prodaja@fraktura.hr ili telefonom na broj 01/335-78-63.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više