Novosti

Kronika

Прoслaвa 23. гoдинe oсjeчкe 'Прoсвjeтe'

Прeдзaдњeг пeткa 2019. гoдинe, у прoстoриjaмa oсjeчкoг Пoдoдбoрa Српскoг културнoг друштвa ‘Прoсвjeтa’, ликoвнoм излoжбoм oбиљeжeнa je 23. гoдишњицa oбнoвe рaдa тoг пoдoдбoрa

6tnkz5elusor29mr88985aj3yly

Rada Marković i Pero Matić

Predzadnjeg petka 2019. godine, u prostorijama osječkog Pododbora Srpskog kulturnog društva ‘Prosvjeta’, likovnom izložbom obilježena je 23. godišnjica obnove rada tog pododbora. Naime, rad je obnovljen 20. decembra 1996. godine, a osječki Pododbor bio je među prvim ‘Prosvjetinim’ pododborima koji je nakon rata obnovio rad. Predsjednik Pododbora Zdenko Čikara pozdravio je dvadesetak prisutnih gostiju i članova. Istaknuo je da je to dvadeseti program Pododbora u 2019. godini te zahvalio svima koji su pridonijeli njihovoj realizaciji.

Potom je likovni kritičar prof. Pero Matić predstavio 30 izloženih slika različitih autora s XV. likovne kolonije ‘Đola’ u Dardi, održane 2018. godine u organizaciji Likovne radionice ‘Petar Dobrović’. Svojom stručnom ekspertizom ukazao je na sličnosti i različitosti u predstavljenim likovnim radovima u načinu likovnog izražavanja, u likovnim tehnikama te u motivima. Inače, darđanska likovna kolonija, kroz dosadašnji rad, skupila je preko 500 slika, koje čine impozantnu zbirku likovnih radova. Na otvaranju izložbe bila je i Rada Marković iz Darde, voditeljica Likovne radionice ‘Petar Dobrović’ i učesnica svih likovnih kolonija ‘Đola’.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više