Novosti

Kronika

Прoстoр зa Виjeћe у Вeљуну

Oбиљeжeни Дaн виjeћa и Kрснa слaвa ВСНM-a грaдa Слуњa: Грaд Слуњ ВСНM-у je дao 15.000, a Српскo нaрoднo виjeћe 6.000 кунa зa урeђeњe прoстoриja у Вeљуну

Ya4xlimtkfo34wvkv015oi8h69u

Članovi VNSM-a Slunja

Svečanom sjednicom Vijeća i posvećenjem novouređenih prostorija, u Veljunu su obilježeni Dan Vijeća srpske nacionalne manjine grada Slunja i Krsna slava Vijeća - Preobraženje gospodnje. Prije svečane sjednice, u mjesnoj crkvi je služena sveta liturgija povodom praznika Preobraženja koju je služio Branko Santrač. Uz pomoć Grada Slunja, SNV-a, Općine Krnjak, dožupana Mirka Martinovića, VSNM-a Karlovačke županije te samih mještana uređena je jedna prostorija u zgradi pored spomenika s imenima 525 ubijenih Kordunaša u Veljunu na Đurđevdan 1941. godine i u tim će prostorijama djelovati Vijeće. Kako je došlo do toga objasnila je predsjednica VSNM-a Slunja Goranka Mandić.

- Do sada smo od grada dobivali sredstva za rad od tek par hiljada kuna. Lani je kod gradonačelnika Jure Katića otišla naša delegacija i dogovorili smo bolju saradnju pa smo ove godine od grada dobili 15.000 kuna od kojih smo 12.900. utrošili na prostorije. SNV nam je dao 6.000. kuna za namještaj, stolove, stolice, ormar i peć. Radove je bez naknade izveo Predrag Mandić, predsjednik Mjesnog odbora Veljun. Svima njima i građanima koji su pomagali u radu najsrdačnije se zahvaljujem. Od 2003. godine otkad službeno djelujemo, ovo su nam prve službene prostorije – rekla je Goranka Mandić.

Prostorije je osvetio paroh Santrač, a slavu su domaćinima čestitali predsjednik VSNM-a Karlovačke županije Ilija Matijević i načelnik Općine Krnjak Dejan Mihajlović, koji je istaknuo da slunjsko vijeće pruža primjer ostalima kako treba raditi a formula je – ‘tražiti, biti dosadan i sam nešto uraditi‘. Rekao je da ovakav pozitivan trend domaćini trebaju nastaviti slijedeće godine te tražiti više sredstava za normalan rad jer ako žele ostvariti sve što je neophodno potrebno je bar 40.000 godišnje. Sugerirao je predsjedniku mjesnog odbora Primišlje da i njegovo mjesto na taj način uredi svoje službene prostorije. Mihajlović je ustanovio da je za Srbe najbolje kada glasaju i izaberu svoje predstavnike iz manjinske stranke jer Srbi iz drugih stranaka mnogo toga ili gotovo ništa učinili.

Jednoglasno je odlučeno da Vijeće dade zahvalnicu Ratku Paviću, poslovnom čovjeku porijeklom iz Veljuna koji je Vijeću, Mjesnom odboru i stanovnicima mnogo pomogao.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više