Novosti

Politika

Pupovac: Porazno je da ćirilica nema pravo građanstva u Hrvatskoj

Naši plakati su protiv straha, a za slobodu, naši plakati su protiv mržnje, a za oslobađanje, poručio je predsjednik SDSS-a nakon što su u nekoliko hrvatskih gradova uništeni predizborni plakati te stranke

Lpv3yoykkdijlvnbhs9h8hxv74r

Zbog većeg broja uništenih i oštećenih predizbornih plakata sa sloganom ‘Znate li kako je bit Србин u Hrvatskoj’, kandidati Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) za evropske izbore održali su konferenciju za medije.

- Želimo poslati poruke ohrabrenja jer poruke koje čujemo produbljuju strah i mržnju. Svima želimo reći: naši plakati su protiv straha, a za slobodu, naši plakati su protiv mržnje, a za oslobađanje - rekao je Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a, i naglasio da je porazna činjenica da ćirilica kao slavensko pismo ne može imati pravo građanstva u Hrvatskoj.

Podsjetio je na riječi pjesnika Dragutina Tadijanovića izrečene krajem 1990-ih, nakon što je netko skinuo ime kipara Vojina Bakića s njegove skulpture u centru grada.

- ‘Nekom je to ime smetalo pa ga je skinuo, ali nikom ne smeta što je to ime nekom moglo smetati’, rekao je bard hrvatskog pjesništva - istaknuo je Pupovac.

- Neki kažu da je korištenje plakata i ćirilice izvrsna medijska domišljotina. Jeste ako je u pitanju sloboda. Neki kažu da danas u 2019. trebamo paliti traktore, ali ne plašite se, riječ je o crnim kukavicama - rekao je nositelj liste SDSS-a i naglasio da treba proširiti prostor za ljude koji u nekim sredinama ne mogu reći što su niti se izjašnjavati za ono za što se zalažu.

Na novinarsko pitanje odgovorio je da SDSS neće zvati policiju i podsjećati ih što je njihov posao.

- Dosta je da stvari iz politike prelaze u sferu policije, a vodeći ljudi zemlje trebali bi da kažu što ima pravo građanstva. Ako treba dopunit ćemo kampanju i s traktorima, ali nećemo ih okrenuti tamo gdje nas šalju, nego ćemo ići u Brisel. Neki, umjesto da se srame što je narod traktorima otišao u egzodus, bi i preostali dio srpskog naroda tjerali na traktore - poručio je Pupovac.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više