Novosti

Društvo

Пут у Биjeљину

Учeсници путoвaњa из Бjeлoвaрa су рaзглeдaли вишe хистoриjских и културних знaмeнитoсти знaмeнитoсти, мeђу кojим су били мaнaстир Свeтe Пeткe и мaнaстир Свeти Вaсилиje Oстрoшки, спoмeник крaљу Пeтру Kaрaђoрђeвићу тe грaдску упрaву Биjeљинe

Large izlet 2

Bjelovarci u Bijeljini

U organizaciji Vijeća srpske manjine Grada Bjelovara (VSNM) te uz podršku Srpskog narodnog vijeća (SNV) i Crkvene opštine Srpske pravoslavne crkve Svete Trojice iz Bjelovara, za pripadnike srpske zajednice organizirano je jednodnevno putovanje u Bijeljinu.

Učesnici su razgledali više historijskih i kulturnih znamenitosti, među kojim su bili manastir Svete Petke i manastir Sveti Vasilije Ostroški, spomenik kralju Petru Karađorđeviću te gradsku upravu, gdje su se upoznali sa njezinom historijom. Za kraj putovanja ostalo je poznato Etno selo Stanišić gdje je za sve izletnike priređen ručak sa razgledavanjem.

- VSNM iz Bjelovara organizovalo je jednodnevni izlet u naš grad. Najveći broj njih je po prvi put u Bijeljini i ako je suditi po njihovim pravim utiscima, oduševljeni su sa onim što su obišli. Mali broj njih nekada prije je bio u našem gradu, kod prijatelja, rodbine a jedan od njih je služio vojsku krajem osamdesetih u bijeljinskoj kasarni. Naše prijatelje iz Hrvatske proveli smo kroz centar grada uz neizostavno fotografisanje u "Ulici kišobrana" – navedeno je iz Turističke organizacije Grada Bijeljine.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više