Novosti

Kronika

Путник крoз врeмe

У oсjeчкoм пoдoдбoру "Прoсвjeтe" прeдстaвљeнa je књигa Дрaгoљубa Вojнoвићa "Вaсja мaчaк" кoja je je пo свojoj тeмaтици и ликoвимa нaмeњeнa учeницимa виших рaзрeдa oснoвнe и срeдњих шкoлa

Large 4

Promocija u Osijeku

U prostorijama SKD Prosvjeta, pododbor Osijek, 1. oktobra održana je promocija knjige "Vasja mačak" Dragoljuba Vojnovića. U prvom delu promocije profesorka u penziji i autorova supruga Mara Bekić Vojnović pročitala je predgovor knjige koji je napisao književnik Đorđe Nešić, a u drugom delu o knjizi je govorio sam autor, koji je rekao da je po svojoj tematici i likovima kojima se bavi, namenjena učenicima viših razreda osnovne i srednjih škola, a nastala je kao posledica ideje da živo biće može da se kreće kroz prostor i vreme i da u određenom momentu bude na pravom mestu.

- Čitajući Solženjicina upoznao sam lik mačka Vasje kojem sam dao da putuje, da upozna Pipi dugu čarapu, Toma Sojera, Haklberi Fina, da upozna sve likove Branka Ćopića, pa do naših romantičara Branka Radičevića i Zmaja Jove. Nakon svake pesme postoji uputa da se krene u biblioteku i da se sam čitalac uveri šta je u knjizi - rekao je Vojnović.

Dragoljub Vojnović do sada je napisao sedam knjiga i pisanjem se bavi uglavnom otkako je u penziji, a poezija je bila njegov predmet zanimanja i u ranijem periodu. Knjiga Vasja mačak neće biti njegova poslednja, jer on i dalje piše, pa se tako uskoro očekuje izlazak iz štampe još jedne knjige koja se bavi temama iz poslednjeg rata devedesetih godina te događajima u Vukovaru i okolini. Promociji knjige prisustvovalo je 20-tak članova SKD-a "Prosvjeta" - pododbor Osijek i gostiju.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više