Novosti

Društvo

Radnicima bolje, Fiatu isto

Sindikati su delimično zadovoljni dogovorom o radnicima kragujevačkog Fiata. Ponuda za otkaz uz otpremninu je poboljšana, rokovi su produženi, promijenjeni su uvjeti pod kojima se ide na rad u inostranstvo, ali velik broj radnika napušta kompaniju

Large internacionala  ko%c5%beul

Radnici Fiata blokiraju autoput kod Sava centra u Beogradu (foto Amir Hamzagic/ATAImages/PIXSELL)

Trgovina sudbinom radnika Fiata bliži se kraju. Kragujevačka tvornica automobila prolazi "modernizacijske procese", proizvodit će i električne automobile, odmah popularno nazvane strujadinima. Za to će biti potrebne dve godine, a radnicima je bilo ponuđeno ili da rade u nekoj drugoj Fiatovoj fabrici, izvan Srbije, ili otkaz s otpremninom. Nakon što je istekao prvobitni rok radnicima da se prijave za rad na odlazak u inostranstvo, kao i za ponuđene otpremnine, koje su bile 200 evra po godini staža, petstotinjak radnika odlučilo se za očajnički potez – blokadu autoputa. Uslov za otklanjanje blokade bio je samo jedan – da ih primi predsednik Aleksandar Vučić jer, kako su rekli, to je jedina institucija u Srbiji koja je validna.

Sa premijerkom, odnosno vršiteljkom dužnosti predsednice Vlade Srbije, Anom Brnabić, su već pregovarali, ali konačnog dogovora nije bilo. S njom nisu ni želeli više da sedaju za isti sto, iako je bilo najave da će ih primiti kad dođu u Beograd.

Sama premijerka se nakon dva dana protesta i blokada u Kragujevcu, a povodom najavljene blokade Beograda oglasila sledećim rečima:

- Što se tiče Fiata, Vlada stoji na stanovištu da se pregovori nastavljaju. Vlada je ispunila sve što rekla. Nažalost, oni koji su danas pozvali na protest su ponovo prekršili dogovor.

Radnici su mislili drugačije. Iako još nismo saznali koliko se radnika prijavilo za rad u Fiatovim pogonima Slovačkoj i Poljskoj, a sindikati licitiraju sa brojkom od njih dvestotinjak, što je tek nešto više od deset odsto od ukupnog broja u trenutku kad Stelantis najavljuje prekid proizvodnje Fiata 500 L i pripremu za proizvodnju električnog vozila.

Tri dana nakon beogradskog protesta radnike je primio konačno i predsednik Srbije. Ponuda je bila sledeća: povišena otpremnina na 790 evra po godini staža za one koji ne prihvate odlazak u inostranstvo uz naknadu na Birou za nezaposlene. Pričalo se i o mogućnosti zapošljavanja u drugim firmama, uz garancije predsednika lično da će im se naći odgovarajuće radno mesto, a uz otpremnine od 220 evra po godini staža. Sve to primirilo je radnike, a u međuvremenu je ponuda i konkretizovana i poboljšana.

Kako prenosi agencija Beta, na račune 492 Fiatova radnika iz Kragujevca, koji nisu zainteresovani za odlazak na rad u Slovačku i dobijaju otkaze u kompaniji, od 1. jula će biti uplaćene otpremnine u iznosu od 790 evra po godini staža. Od tog broja, 451 radnik je iz fabrike Fiat Krajsler automobili (FCA) Srbija, a 41 iz fabrike Fiat plastik koja radi branike za vozilo "500 L", pojasnio je član pregovaračkog tima Zoran Miljković. Više od hiljadu radnika još nije odlučilo da li će na privremeni rad u Slovačku ili Poljsku, a i tu je došlo do izmene u odnosu na prvobitnu ponudu, o čemu smo već pisali.

- Dobili smo nezvaničnu potvrdu da će poslodavac promeniti uslov za odlazak u Slovačku, odnosno da će radnici odlaziti da rade tri meseca uz pauzu od mesec dana i povratak kući, a onda iznova tako u ukupnom trajanju od dve godine. U tom slučaju se proporcionalno smanjuje i prvobitno najavljeni bonus od 11.000 evra, precizirao je Miljković agenciji Beta. Rok za prijavljivanje radnika za odlazak u Slovačku produžen za još sedam dana.

Predstavnici sindikata ne veruju da će ove izmene dovesti do povećanog odziva radnika za odlazak u inostranstvo, iako im se nakon svega garantuje posao. Zadovoljniji jesu, ali ne u potpunosti o čemu je na TV N1 pričao Igor Anđić iz sindikata Nezavisnost:

- Delimično jesmo zadovoljni dogovorima, a delimično i nismo. Nismo jer veliki broj radnika napušta kompaniju, nismo više radnici Fiata, odnosno nove kompanije Stelantis. S druge strane, uspeli smo da se izborimo za neke bolje uslove pod kojima ćemo otići iz kompanije i za nove poslove koje bi na insistiranje države, radnici trebalo da dobiju nakon što uzmu otpremnine, u nekim od vojnih fabrika u sistemu Republike Srbije.

Ono što, osim samog ugovora koji Vlada Srbije ima sa Fiatom, nije jasno nakon ovog dogovora je ko će platiti razliku između prvobitne ponuđene otpremnine i ove koja je zadovoljila radnike – Stelantis ili poreski obveznici Republike Srbije? Podsetimo, oko 500 radnika iz najugroženije kategorije ostaje zaposleno, uz primanja u punom iznosu.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više