Novosti

Politika

Ravnatelj osnovne škole snimljen kako pjeva ‘Juru i Bobana’

Zlatko Volarević, prvi čovjek škole u Smokovljanima kraj Stona i bivši klavijaturist Đavola, svira i pjeva ustašku pjesmu

Hr8bzc3hqzjs8kmalnzcxf0tkyu

Ravnatelj kaže za portal Telegram da se radilo o 'nekoj zafrkanciji' (foto Telegram.hr)

Ravnatelja Osnovne škole Primorje iz malog mjesta Smokovljani, iznad Stona, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Zlatka Volarevića, snimili su kako svira i pjeva ustašku pjesmu ‘Evo zore, evo dana’, ili kako je još neki nazivaju ‘Jure i Boban’, objavio je portal Telegram.

Video je nastao prije petnaest godina u jednoj lokalnoj gostionici, a ravnatelj Volarević potvrdio je da je na snimci zbilja on, ali da se radi o ‘nekoj zafrkanciji’. Na snimci se vidi kako sjedi s još 15-ak muškaraca i svira i pjeva ustašku budnicu. Dio društva mu se priključio, a neki su samo sjedili, šutjeli i izgledali kao da im je vidno neugodno.

Volarević je još kazao da se ne može sjetiti kada i gdje je nastala snimka te da je u gužvi, kao i da je sve bila nekakva šala. ‘Netko je krenuo, a ja sam ga počeo pratiti’, kaže. Dodao je i kako ‘to nije njegova politička orijentacija’.

Na pitanje je li ikada prije ili nakon događaja na snimci pjevao istu pjesmu, rekao je kako misli da nije. ‘Znate li gdje sam ja sve svirao, po cijelom svijetu, tko to zna’, rekao je i završio razgovor. U svojoj ranijoj karijeri Volarević je bio uspješan glazbenik. Bivši je klavijaturist splitskog benda Đavoli, a neko vrijeme svirao je i u sarajevskoj Crvenoj jabuci.

Čeka se reakcija ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak koja ovih dana uspješno pronalazi lažne diplome u svom resoru. Problemi u školstvu, međutim, nisu samo u ‘lažnjacima‘, nego i barem jednako u neadekvatnim kadrovima koji vode škole u Hrvatskoj.

Snimku možete pogledati ovdje

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više