Novosti

Kronika

Слoгa и jeдинствo

Рaднa aкциja oбнoвe друштвeнoг дoмa грaђaнa у Вojaкoвцу: уклoњeни су стaри цриjeп и oстaтaк стaрe крoвнe кoнструкциje, a приje крoвних рaдoвa oкo дoмa je урeђeн oкoлиш, тe je дoпрeмљeн нoви грaђeвински мaтeриjaл

Ghl34qi0xpwuwoz13bwnlskohx7

Mještani tokom uređenja doma

Da su sloga i jedinstvo najvažniji kad je u pitanju realizacija društvenih projekata, dokazali su mještani Vojakovaca koji su pokrenuli akciju obnove svog društvenog doma. U akciji koja je zajedno organizirana od Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Mjesnog odbora Vojakovac, uklonjeni su stari crijep i ostatak stare krovne konstrukcije. Prije krovnih radova, oko doma je uređen i okoliš te dopremljen novi građevinski materijal. O trenutnim radovima na domu i drugim planovima za budućnost, nešto više je rekla Aleksandra Mijić, predsjednica Mjesnog odbora Vojakovac.

- Naš mjesni odbor, DVD Vojakovac i Grad Križevci zajednički su krenuli u adaptaciju Društvenog doma. Prva faza radova obuhvaća sanaciju dotrajalog krovišta. Krovište smo raskrili i počela je postava nove građe, a uskoro postavljamo i crijep. Gradska uprava nas prati sa svim potrebnim materijalom, a mi se brinemo oko radova. Svakako moram zahvaliti svim mještanima koji nas podržavaju donacijama, hranom i pićem. Radovi odlično napreduju i uskoro će krovište biti gotovo - rekla je Aleksandra Mijić.

Vojakovački društveni dom više godina bio je u derutnom stanju i izvan funkcije, za vrijeme Jugoslavije bio je korišten kao škola i općinska zgrada dok su se u doba Austrougarske u njemu nalazili zatvor i policija.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više