>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Z.V.

Stajalište u Vojakovcu

Zahvaljujući inicijativi tamošnjeg mjesnog odbora, u Vojakovcu kod Križevaca,, počeli su radovi na izgradnji novog autobusnog stajališta

U Vojakovcu kod Križevaca, zahvaljujući inicijativi tamošnjeg mjesnog odbora, počeli su radovi na izgradnji novog autobusnog stajališta. Izgradnju izvodi tvrtka Niskogradnja Knežević, financira Grad Križevci, a svu potrebnu dokumentaciju izradila je Županijska uprava za cestu Koprivničko-križevačke županije (ŽUC).

Autobusno stajalište od nove školske godine trebalo bi tako značajno olakšati prijevoz putnika te povećati sigurnost u prometu, prevnstveno učenika osvnovne škole. Aleksandra Mijić, predsjednica Mjesnog odbora Vojakovac, izgradnjom autobusnog stajališta više je nego zadovoljna.

- Poslali smo zahtjev i odabrali lokaciju. Svako naselje ima pravo na jedno stajalište. Nadamo se da će od nove školske godine mališani biti zadovoljni - rekla je Aleksandra Mijić. Osim autobusnog stajališta, Vojakovac se može pohvaliti i prije nekoliko dana dobivenom vertikalnom prometnom signalizacijom u blizini područne škole, a trebala bi dodatno zaštiti sve učenike i učenice u prometu.