Novosti

Društvo

Tribina: Ima li nade za tate

Projekcija dokumentarnog filma ‘Tak kak je’, a zatim i tribina na kojoj će govoriti autor filma Arsen Oremović, protagonist Zvonko Grgec i odvjetnica Ljubica Matijević-Vrsaljko, bit će u utorak, 5. marta, u 18 sati u Privrednikovom domu u Zagrebu

Qjgyitoqj98xfkb7ou77ynaae77

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba organiziraju projekciju dokumentarnog filma ‘Tak kak je’, autora Arsena Oremovića, i tribinu pod nazivom ‘Ima li nade za tate’, u utorak, 5. marta, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Nakon filma, novinar Saša Kosanović razgovarat će s gostima, autorom filma Arsenom Oremovićem, protagonistom filma Zvonkom Grgecom i odvjetnicom Ljubicom Matijević-Vrsaljko. Potražit će odgovore na pitanja zbog čega hrvatski sudovi u više od 90 posto slučajeva djecu dodjeljuju majkama te zbog čega se često prešućuje sistemsko iživljavanje nad očevima.

Također, govorit će i o temi ovog 25-minutnog filma koji prikazuje slučaj Zvonka Grgeca kojem bivša supruga ne dozvoljava viđanje s kćerkom. Sličnih priča, u kojima veliki broj žena unatoč sudskim odlukama ne dozvoljava bivšima muževima približavanje djeci, na hiljade je u Hrvatskoj. No o tome rijetko pišu mediji a same žrtve s time rijetko istupaju u javnost.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više