Novosti

Kronika

Vojakovčani u akciji

Nakon više od mjesec dana stanke zbog pandemije koronavirusa, vrijedni stanovnici Vojakovca i Čabraja prošlog su vikenda nastavili s akcijom uređenja svog mjesnog društvenog doma i postavljanja novog krovišta

Z5n4ftzzbo3nmn97v5uyud6gw58

Nakon više od mjesec dana stanke zbog pandemije koronavirusa, vrijedni stanovnici Vojakovca i Čabraja prošlog su vikenda nastavili s akcijom uređenja svog mjesnog društvenog doma. Zahvaljujući društvenoj slozi i marljivosti, pokrenuti su veliki radovi na postavljanju novog krovišta. Radove je obišao zamjenik križevačkog gradonačelnika Mario Martinčević (HSS), a zadovoljstvo zalaganjem svojih mještana iskazala je i Aleksandra Mijić, predsjednica Mjesnog odbora Vojakovac.

- Nakon rušenja starog vatrogasnog doma, mještani su čistili ciglu, uređivali okoliš i započeli s radovima na adaptaciji novog krova. Uređenje krovišta financijski je pomogao Grad Križevci uloživši u materijal te mještani i članovi DVD-a Vojakovac svojim donacijama i dobrovoljnim radom - kazala je Mijić.

Budući novouređeni vojakovački društveni dom u prošlom imao je bogatu prošlost. U vrijeme Austro-Ugarske, Kraljevine Jugoslavije te NOB-a Vojakovac je bio opštinsko središte, a prostorije doma služile su za razne upravne službe, trgovačke radnje, pa jedno vrijeme čak i kao policijska stanica te zatvor.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više