Novosti

Kultura

Зимски сeминaр прoфeсoрa српскoг jeзикa у Бeoгрaду

Сeминaр je изузeтнo вaжaн зa учитeљe и прoфeсoрe кojи рaдe нa српскoм jeзику у Хрвaтскoj oдaклe je билo 60-aк учeсникa, a први пут je нeткo из Хрвaтскe oдржao прeдaвaњe, кaзaлa je Нaтaлиja Koпрeницa

Large seminar 3

Seminar je uživo ili on-line pratilo više od 1,4 tisuće profesora

U Beogradu je od 10. do 12. februara održan 66. tradicionalni republički zimski seminar nastavnika i profesora srpskog jezika i književnosti na temu "Uspostavljanje funkcionalnih veza u različitim nastavnim modulima srpskog jezika i književnosti".

Organizira ga Društvo za srpski jezik i književnost Srbije i Filološki fakultet u Beogradu, uz pokroviteljstvo Ministarstva prosvete RS, a u suradnji sa Agencijom za odgoj i obrazovanje (AZOO). Na skupu bili i predsjednica Društva Vesna Lompar te njen zamjenik Slavko Petaković.

Seminar koji je uživo ili on line pratilo preko 1.400 učesnika bio je zanimljiv i iscrpan, a obilježio ga je sadržajan plan predavanja,. Jedno od njih, "Izazovi nastave na srpskom jeziku u Republici Hrvatskoj", održale su Natalija Koprenica i Jadranka Radošević.

- Seminar je izuzetno važan za učitelje i profesore koji rade na srpskom jeziku u Hrvatskoj odakle je bilo 60-ak učesnika, a prvi put je netko iz Hrvatske imao predavanje, odnosno radionicu na seminaru - rekla nam je Natalija Koprenica, ističući da će u aprilu biti upriličen sličan skup u Zagrebu, na kojem će predavači biti i profesori sa Učiteljskog fakulteta u Beogradu Vladimir Vukomanović Rastegorac i Višnja Mićić, te direktor Language centra u Cambridgeu Nebojša Radić.

- Prijevoz i smještaj učesnika iz Hrvatske su omogućili SNV i ZVO koji su nam uvijek divni i odani partneri u aktivnostima vezanim za unapređivanje odgoja i obrazovanja naše djece i položaja učitelja u svim segmentima - kazala je Koprenica za koju je, i za druge učesnike, poseban trenutak bio slučajan susret sa srpskim patrijarhom Porfirijem na odmorištu Spačva na putu za Beograd.

Na skupu su, uz profesore, bili i ravnatelj Uprave za nacionalne manjine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH Nandor Čapo, načelnik Sektora za odgoj i obrazovanje na jeziku i pismu nacionalnih manjina Milan Vukelić te direktor Izdavačkog poduzeća Prosvjeta d.o.o. Aleksandar Ilinčić.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više