Novosti

Kultura

Aвaнгaрднo и пoдсвeснo

Иизлoжбa сликa пoд нaзивoм "Свe je jeднo - jeднo je свe" aкaдeмскe сликaрицe Рaдe Maркoвић, пoстaвљeнa у прoстoриjaмa oсjeчкoг пoдoдбoрa СKД-a Прoсвjeтa

Large izlo%c5%beba slika  1

Domaćini sa slikaricom Radom Marković (drži cveće)

U SKD Prosvjeta, Pododbor Osijek, održana je izložba slika pod nazivom "Sve je jedno - jedno je sve" akademske slikarice Rade Marković iz Darde. Zdenko Čikara, predsednik Pododbora je izrazio zadovoljstvo što je ovo već četvrta izložba ove slikarice u njihovim prostorijama.

Likovni kritičar Petar Matić govorio je o karijeri Rade Marković istakavši da je prati više od 20 godina. Matić je rekao da je reč o petoj fazi u slikarskom opusu autorice, koji se vezuje za izražaj apstraktne kompozicije i totalne boje te implicira avangardno i podsvesno.

Autorica je govorila o tome kako su nastajale slike, o svom načinu rada te motivima koji su naizgled apstraktni ali u kojima se može uočiti dosta detalja. U programu koji je bio ispunjen poezijom Dobriše Cesarića i starogradskim pesmama, učestvovali su Ljeposava Grubor i Hranislava Mesarić. Bogato ispunjen program, kojem je prisustvovalo desetak slikara, popratilo je četrdesetak članova i gostiju.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više