Novosti

Kultura

Bordo obišao "svoju" izložbu

Oduševljen sam sadržajnošću i veličinom izložbe, jer sam mislio da će to biti nešto komorno s par slika, komentirao je Borivoj Dovniković Bordo izložbu u zagrebačkoj "Prosvjeti" koju možete pogledati do 4. decembra

Large bordo izlozba

Bibliotekarka Goranka Buljan i autor izložbe Borivoj Dovniković Bordo (foto Nenad Jovanović)

Poznati animator, filmski redatelj, karikaturist, ilustrator i grafički dizajner Borivoj Dovniković Bordo obišao je danas izložbu "Bordinih sedam decenija", posvećenu 70. godišnjici njegovog umjetničkog rada i 90. godina života, koja se do 4. decembra održava u biblioteci SKD-a "Prosvjeta" u Zagrebu.

Bordu i Veljka Krulčića, koji je pisao predgovor za katalog o ovoj izložbi. kroz eksponate je provela bibliotekarka Goranka Buljan.

- Oduševljen sam sadržajnošću i veličinom izložbe. Mislio sam da će to biti nešto komorno s par slika - rekao je Bordo za Novosti, dok je sređivao dojmove nakon obilaska, izražavajući zadovoljstvo izborom.

- Jako mi je žao što nisam bio na otvorenju 13. novembra zbog pandemije koja nam, osim materijalne, čini i ogromnu psihološku i društvenu štetu. Nisam mogao doći na otvorenje i to je valjda prvi put u ovom gradu da živ autor nije bio na otvorenju svoje izložbe - rekao je i dodao da je svojim dolaskom taj propust sada nadoknadio.

- Uvijek je lijepo vidjeti Bordine radove da su izloženi u originalnoj veličini, a zadovoljstvo je i veće jer je Bordo jako dugo prisutan u umjetnosti i cijelo vrijeme pokazuje kvalitetu i kontinuitet u radu. Drago mi je da se u to mogu još jednom osobno uvjeriti. Vidi se da je radio u svim vrstama umjetničkog i stvaralačkog izazova, u što je uvijek sebe ulagao u potpunosti. Što god da je radio, uvijek se prepoznaje njegov rukopis. Vidiš nešto i odmah kažeš: To je Bordo - rekao je za Novosti Krulčić.

Podsjetimo da izložba sadrži eksponate posuđene iz fundusa Zagreb filma, Kuće ljudskih prava, knjižnice Bogdana Ogrizovića, iz privatne zbirke i iz fonda biblioteke. Radi se o originalnim eksponatima koji nisu bili prikazani na ovogodišnjoj izložbi animacije u Muzeju suvremene umjetnosti u čijem je fokusu 60 godina rada Zagreb filma, u kojem je Bordo proveo svoj radni vijek. Izložbom se nastojalo objediniti sva područja Bordinog likovnog i umjetničkog rada: animaciju, crteže, ilustracije, karikature, enigmatiku, strip i reklame, s obzirom na njegov značajan doprinos i u tom području.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više