Novosti

Kultura

Izložba o Bordovom dizajnerskom i ilustratorskom opusu

Izložba "Borivoj Dovniković Bordo: 'Svako jutro jedno jaje' – Dizajn, reklama i ilustracija" otvara se u utorak u 19 sati u HDD galeriji u Zagrebu

Large bordo agrokoka naslovna 900x600

Borivoj Dovniković Bordo

U utorak 7. studenog, u 19 sati, u HDD galeriji u Zagrebu otvara se izložba "Borivoj Dovniković Bordo: 'Svako jutro jedno jaje' – Dizajn, reklama i ilustracija". Na izložbi ćete se upoznati s Bordovim dizajnerskim i ilustratorskim opusom, koji je nastajao paralelno s njegovom iznimnom karijerom u području animiranog filma, stripa i karikature, te uključuje neke od najslavnijih animiranih reklama nastalih u Hrvatskoj u prošlom stoljeću, brojne znakove i logotipe od kojih su mnogi i danas u upotrebi, ilustrirane knjige za djecu i mlade, te bogatu arhivsku građu koja daje uvid u Bordov kreativni proces. Autori izložbe su Veljko Krulčić i Marko Golub, a ostat će otvorena do 30. studenog.

Sjećamo ga se po nekima od najpoznatijih animiranih reklama iz doba socijalizma, poput one za Agrokoku sa slavnim sloganom „Svako jutro jedno jaje“, i avanturama hrabrog morža koji je svake večeri reklamirao sardine Eva, autor je brojnih vrlo popularnih ilustriranih knjiga za djecu, ali i odrasle, a i to je samo mali dio onoga što vam namjeravamo pokazati ovom izložbom, najavio je Marko Golub.

Više o izložbi možete pročitati ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više