Novosti

Kronika

Дoбрe пaрe зa идejу

Oсjeчкo-бaрaњскa жупaниja рaсписaлa нaтjeчaj зa нajбoљe пoдузeтничкe идeje: Зa нajбoљу пoдузeтнички зaмисao нa нaтjeчajу мoжeтe дoбити oд двиje дo дeсeт хиљaдe кунa

7kb7oobimojqdpr39hbttj0jpdh

Dobitnica iz 2014. godine - Mila Lečić 

Ako živite u Osijeku ili okolini i ako imate neku dobru poduzetničku ideju, evo vam prilike da za tu ideju osvojite i vrijednu novčanu nagradu. Kako? Pa prijavite tu ideju na natječaj za najbolje poduzetničke ideje na području Osječko-baranjske županije (OBŽ) u 2018. godini. A da ne biste bili u dilemi što se traži, u natječaju je definirano da ‘poduzetnička ideja označava zamisao o ponudi konkretnih proizvoda ili usluga u skladu s potrebama kupca, radi stvaranja dobiti’.

Evo i onoga najvažnijeg: za najbolje poduzetničke ideje dodijelit će se 13 novčanih nagrada i to: 1) prva nagrada u iznosu od 10.000 kuna; 2) druga nagrada u iznosu od 8.000 kuna; 3) treća nagrada u iznosu od 6.000 kuna i 4) deset nagrada u iznosu od 2.000 kuna, što je ukupno 44.000 kuna. Nagrade su osigurali Osječko-baranjska županija, Cesting d.o.o. Osijek, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Osijek i Slatinska banka d.d. Slatina.

Nagrade su, kao što vidimo, privlačne, a koje uvjete morate zadovoljavati da biste mogli konkurirati? Kao fizička osoba morate biti državljanin Republike Hrvatske s prebivalištem na području OBŽ, a možete konkurirati i kao poduzetnici početnici, tj. ako imate obrt, trgovačko društvo ili zadrugu koji nisu registrirani duže od godine dana na dan objave natječaja te da im je sjedište na području OBŽ.

Ako ste zainteresirani za taj natječaj, na veb-stranici OBŽ pronađite objavu i tamo pogledajte kakva se dokumentacija traži. Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir, možete prijaviti samo jednu poduzetničku ideju te se prijave podnose prema obrascu i obrazlažu se – malo komplicirano rečeno – ‘po uputi za izradu plana razrade poduzetničke ideje’.

Na spomenutoj veb-stranici također pročitajte kako se i gdje podnose prijave. Jedino nemojte zaboraviti da to morate učiniti do ponedjeljka, 3. decembra (iliti prosinca) 2018. godine. Treću nagradu na sličnom natječaju za 2014. godinu, u iznosu od 5.000 kuna, dobila je mlada Belomanastirka Mila Lečić za ideju ‘Baranjski zalogaj’. Ideja je bila plasirati na tržište inovativan proizvod koji će se sastojati od dvije osnovne sirovine: domaće svinjske masti i mljevene začinske paprike (slatke ili ljute), spojene u jedan proizvod, s ciljem da se turistima omogući doživljaj okusa baranjskog djetinjstva. A taj se ‘doživljaj okusa’ u nekim baranjskim selima jednostavno zove – ‘s mastom leba’.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više