>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Jovan Nedić

Film o knjaginji Darinki

Posljednje novembarske srijede u Dvorani za produkcije belomanastirske Umjetničke škole, KUD ‘Montenegro-Montenegrina’ i prijatelja Crne Gore Beli Manastir prikazao je, u sklopu kulturne manifestacije ‘Crna Gora – moja postojbina’, dokumentarni film ‘Škrinja’ o životu prve crnogorske knjaginje Darinke Petrović. Prije projekcije, predsjednica KUD-a Anđelka Pavić u kraćem predavanju, upoznala je publiku s vladavinom knjaza Danila i s utjecajem koji je na njega, a tako i na zbivanja na crnogorskom dvoru, imala njegova supruga Darinka, o kojoj govori taj film.

Nakon filma održan je kratki kulturno-umjetnički program, u okviru kojega je vokalna solistica Aleksandra Vukadinović iz Popovca otpjevala nekoliko crnogorskih pjesama. Publika je bila zadovoljna programom, a svoje zadovoljstvo javno je izrazio i belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš, koji se uvijek rado odaziva na skupove u organizaciji belomanastirskog crnogorskog KUD-a.

Program je održan pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske i Grada Belog Manastira, a uz pomoć Vijeća crnogorske nacionalne manjine grada Zagreba i belomanastirskog Centra za kulturu. Na koncu je za učesnike programa i publiku priređena mala zakuska.

1/1