Novosti

Politika

Glavašević: Položit ćemo vijenac i za srpske žrtve iz Vukovara

Polaganjem vijenaca na Ovčari, Memorijalnom groblju i Dunavu saborski zastupnici Sandra Benčić i Bojan Glavašević zajedno s predsjednicom Nove ljevice Ivanom Kekin u nedjelju će u Vukovaru odati počast i svim civilnim žrtvama rata

Large glavasevic

Bojan Glavašević (foto Boris Šćitar/PIXSELL)

Saborski zastupnici zeleno-lijeve koalicije Sandra Benčić (Možemo!) i Bojan Glavašević (nezavisni) zajedno s predsjednicom Nove ljevice Ivanom Kekin odat će u nedjelju 21. studenoga počast žrtvama Vukovara, kao i svim nevinim civilnim žrtvama rata, najavila je platforma Možemo!. Benčić, Glavašević i Kekin položit će vijence na Ovčari u 10.15 sati, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u 10.45 sati, a na Dunavu kod Veslačkog doma (Vrške) u 11.15 sati.

Vijenac na Dunavu položit će na istom mjestu na kojem su svoj vijenac za civilne žrtve rata položili politički predstavnici srpske nacionalne manjine iz SDSS-a Milorad Pupovac i Boris Milošević. Ovo će biti prvi put da dvije parlamentarne stranke koje nemaju manjinski predznak odaju počast i civilima srpske nacionalnosti stradalima u Vukovaru, što je za Novosti komentirao Bojan Glavašević.

- Svrha polaganja vijenca na Dunavu je za sve nevine civilne žrtve rata i to je ono što će pisati na tom vijencu. To svakako uključuje i one žrtve koje su pripadale srpskoj nacionalnoj manjini u Vukovaru. Taj vijenac ću položiti i za svoju baku koju nisam našao i za djeda koji je ubijen. Govorio sam da je važno da počnemo više govoriti o civilnim žrtvama rata, a uskoro će biti donesen i novi zakon koji se na njih odnosi. Ovo je možda mala simbolička gesta, ali kako je činimo prvi možda i nije tako mala. Kao ljudi i kao političari smatramo da je to naša dužnost. Nadamo se da će to otvoriti veći prostor za razgovor o civilnim žrtvama rata – kazao je Glavašević koji je u Vukovaru izgubio i oca, radijskog reportera Sinišu Glavaševića, ubijenog na Ovčari nakon pada Vukovara.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više