Novosti

Kronika

Игрe и пjeсмe Пoдрaвинe

Вeликoпoгaнaчкo Друштвo извoрнoг фoлклoрa Зaвичaj oргaнизирaлo je Вeчeр фoлклoрa, мaнифeстaциjу кoja oкупљa културнoумjeтничкa друштвa и фoлклoрнe скупинe из Koпривничкo-крижeвaчкe и других жупaниja

9vw29zz9nbgzk24oqjbkownoll9

Velikopoganačko Društvo izvornog folklora Zavičaj organiziralo je u Društvenom domu svoga mjesta treći put zaredom Večer folklora, manifestaciju koja okuplja kulturnoumjetnička društva i folklorne skupine iz Koprivničko-križevačke i drugih županija. Ove su godine nastupili članovi udruge Gotalovečko srce, KUD Tomislav iz Svetog Ivana Žabna te KUD Rudar iz Glogovca. Zajedno s domaćinima, gosti su u dojmljivim scenskim nastupima izvodili tradicijske plesove i pjesme u narodnim nošnjama svojih krajeva. Cilj susreta pod pokroviteljstvom Općine Rasinja i Koprivničko-križevačke županije popularizacija je kulturne baštine te razvijanje suradnje i prijateljstva.

- Već niz godina surađujemo s mnogim folklornim društvima iz Hrvatske i šire. Svi su izvođači dali sve od sebe, na čemu smo im neizmjerno zahvalni. Nakon programa u kojem smo uživali, uslijedilo je druženje na kojem nam je Vesna Peršić Kovač iz Muzeja Koprivnice predstavila djelić etnološkog blaga Podravine. Posebna zahvala ide Općini Rasinja i njezinu načelniku Danimiru Kolmanu, s kojim i inače izvanredno surađujemo – rekla je Mirjana Gojković, članica DIF-a Zavičaj.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više