Novosti

Kultura

Izložba radova polaznika umjetničkih radionica

U okviru projekta StArt - Umjetnost za kvalitetniji život osoba starijih od 54 godine tokom prošle godine umjetnički se izrazilo 95 polaznika radionica, a njihovi radovi bit će predstavljeni u petak, 10. siječnja, u 19 sati, u galeriji Prsten, u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika

Izložba radova polaznika umjetničkih radionica, u okviru projekta StArt - Umjetnost za kvalitetniji život osoba starijih od 54 godine, bit će otvorena u petak, 10. siječnja, u 19 sati, u galeriji Prsten, u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika (Meštrovićev paviljon) u Zagrebu. Njihovi radovi će se moći pogledati i u tiskanom katalogu koji će biti predstavljen u istom prostoru, ali 23. siječnja, s početkom u 19 sati.

Cilj ovog projekta u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika bio je pružiti osobama starijima od 54 godine razvoj socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina te im omogućiti direktan pristup kulturnim i umjetničkim sadržajima kroz suradnju sa suvremenim umjetnicima. Niz kreativnih radionica koje su pohađali sudionici projekta tokom prošle godine vodili su suvremeni umjetnici Vanja Babić, Karmen Dada, Gaella Gottwald, Mia Maraković, Petra Grozaj, Koraljka Kovač, Bojan Mucko, Ana Mušćet, Lea Popinjač i Sonja Vuk s ciljem međugeneracijske razmjene znanja i vještina. Aktivnosti su se izvodile u okviru vizualnih medija slikarstva, crteža, tekstila, performansa, videa i računalne umjetnosti s naglaskom na istraživanje osobnih iskustava i sjećanja.

Na sedam različitih radionica, koje su trajale od više od 500 sati, sudjelovalo je 95 polaznika. U okviru radionica polaznici su posjećivali umjetničke izložbe, filmske projekcije, crtali, slikali, šivali, bojali tekstile, vezli, učili o japanskim tehnikama bojenja i raznim drugim eksperimentalnim, ali i tradicionalnim slikarskim i crtačkim tehnikama. Razgovarali su o umjetnosti, čitali, pisali scenarije, snimali, montirali, glumili, učili o filmu i performansu, razgovarali o svojim najdražim književnim junacima, razmjenjivali životna iskustva znanja i vještine, putovali u Rijeku na izložbu, učili o fotografiji, izrađivali autobiografske knjige sjećanja i uživali u kreativnom stvaralaštvu.

Izložba radova polaznika radionica bit će otvorena do 26. siječnja, od srijede do petka od 11 do 19 sati te subotom i nedjeljom od 10 do 18 sati.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više