Novosti

Kronika

Kaрaнaц пoстaje вeликo грaдилиштe

Toкoм гoдинe 2021. пoзнaтo бaрaњскo eтнoсeлo Kaрaнaц пoстaт ћe jeднo oд нajвeћих грaдилиштa у Oсjeчкo-бaрaњскoj жупaниjи. У плaну je рeaлизaциja шeст инвeстициja у вриjeднoсти oд гoтoвo 40 милиjунa кунa

Large 1

Ulaz u Karanac s državne ceste D212

Početkom ovog mjeseca, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije Nataša Tramišak u Osijeku je načelnicima i gradonačelnicima općina i gradova s područja Osječko-baranjske županije uručila 41 ugovor ukupne vrijednosti 11,5 milijuna kuna, od toga devet ugovora baranjskim općinama. Riječ je o ugovorima i odobrenim sredstava iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju, namijenjenih za potrebe lokalne zajednice.

Županija je dodatno aplicirala još dva projekta: obnovu i dogradnju Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir te izgradnju školske sportske dvorane u Ivanovcu kod Osijeka, a sve ostalo su projekti općina i gradova, i to gotovo svih s područja županije. Za Baranjce je značajno ono što će se raditi i graditi u Baranji, ali kako ne možemo nabrajati baš sve projekte, spomenut ćemo samo dio. U Belom Manastiru će se uređivati Ulica Alojzija Stepinca, u Dardi će se rekonstruirati pješačke staze u Ulici N. Š. Zrinjskog, u Jagodnjaku će se rekonstruirati Ulica Vasilja Gaćeše te pješačke staze u Kolodvorskoj ulici u Karancu.

Nadaleko poznato baranjsko etnoselo Karanac, ukoliko svi predviđeni projekti budu realizirani, tokom godine 2021. postat će jedno od najvećih gradilišta u Osječko-baranjskoj županiji. U planu je, naime, realizacija šest investicija u vrijednosti od gotovo 40 milijuna kuna. Uz već spomenutu rekonstrukciju pješačkih staza, rekonstruirat će se Ulica Nikole Tesle, nastavit će se gradnja kanalizacije, uredit će se i opremiti dvostazna kuglana, energetski će se obnoviti zgrada NK "Poleta", dok će se kroz projekt "Posjetiteljski centar Karanac" prenamijeniti postojeći objekt tradicijske kuće (zgrada pošte) u interpretacijski etnocentar putem kojeg će se, pored ostaloga, vršiti promocija gastro, eno i ruralnog turizma.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više