Novosti

Politika

Krnjevalski biznismeni

Za paljenje lutke Milorada Pupovca s frulicom u srpskoj narodnoj nošnji i igrokaz s maltretiranjem vaterpolista beogradske Crvene zvezde, Kaštelanska krnjevalska udruga Poklade dobila je 90.000 kuna javnog novca kao potporu za održavanje donjokaštelanskog krnjevala

Cca3of9xjmlze3vnoaajtu1vjai

(foto Miranda Cikotić/PIXSELL)

Za ovogodišnje karnevalske svečanosti Grad Kaštela samo je udrugama isplatio 310.000 kuna proračunskog novca, odgovoreno nam je iz ureda za odnose s javnošću. Za paljenje lutke Milorada Pupovca s frulicom u srpskoj narodnoj nošnji i igrokaz s maltretiranjem vaterpolista beogradske Crvene zvezde, koji je završio tako da je jedan od njih skočio u more, Kaštelanska krnjevalska udruga Poklade dobila je 90.000 kuna javnog novca kao potporu za održavanje donjokaštelanskog krnjevala, gdje je uz lutku Pupovca spaljena i ona premijera Andreja Plenkovića.

Kaštelani tvrde da je taj karneval najstariji u Hrvatskoj i da ‘po saznanjima i predaji’ traje već 206 godina. Ovogodišnji ugođaj im je donekle pokvarila kiša, ali kako su izvijestili lokalni mediji, posjetitelji su ipak bili oduševljeni programom u Kaštel Starom. Više ih je brinula frulica koja se, objašnjeno je, nešto slabije čula nego inače jer se istrošila na gostovanjima ove udruge na drugim maskenbalima. Pomalo su bili razočarani jer nije bilo plesa i Žikinog kola, jer su plesači bili zauzeti na drugim zadacima.

Nekoliko dana ranije održan je karneval u Kaštel Sućurcu gdje su posjetitelji mogli vidjeti isti scenarij s Pupovcem i vaterpolistima, s tim da tamo Plenković nije spaljen. Za njegovo održavanje Krnjevalskoj pučkoj udruzi Kampanel odobren je iznos od 120.000 kuna. Inače, u Kaštelima djeluju čak tri udruge koje organiziraju tri različite karnevalske povorke za vrijeme pokladnih svečanosti, s tim da ima još nekoliko dječjih karnevala, što ionako visok iznos koji se izdvaja samo za udruge dodatno povećava. Osim spomenutih, novac je dobila i Krnjevalska udruga Polantana za krnjevalske svečanosti u Kaštel Kambelovcu i to 40.000 kuna te još 20.000 kuna za putovanje na riječki karneval. Oni su predstavili Plenkovića kao boksača nazvavši ga Rocky 6. A već spomenuta Kaštelanska krnjevalska udruga Poklade za organizaciju dječjeg krnjevala dobila je 40.000 kuna.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više