Novosti

Kultura

Mрaзoвo упoзoрeњe

Пoвoдoм прaвoслaвнe Нoвe гoдинe зa мaлишaнe из вртићa Вукoвaр 2 и мeстa с вeћинским српским стaнoвништвoм oргaнизoвaнo je дружeњe у Српскoм дoму уз прeдстaву и пoдeлу пaкeтићa

Large informator  mrazovo upozorenje  %c4%87irilica

Predstava "Zekin sat"

Mališani iz vrtića Vukovar 2 i mesta s većinskim srpskim stanovništvom imali su priliku da 12. januara uz predstavu "Zekin sat" ponovo dobiju poklon paketiće. Ovaj put povod je bila Nova godina, koja se po julijanskom kalendaru slavi 15. januara. Ove godine druženje je organizovano u Srpskom domu uz zanimljiv program.

- Po prvi put smo se našli u ulozi da budemo organizatori dodele paketića i osmislimo program za najmlađe u saradnji sa Zajedničkim većem opština i gradskom organizacijom Samostalne demokratske srpske stranke. Naš prostor je za takve stvari adekvatan i danas smo u njemu ugostili decu, ne samo iz Vukovara, nego i opština gde imamo obrazovanje po modelu A, odnosno Borova, Markušice i više vrtića sa područja opštine Trpinja – rekao je direktor Srpskog doma Nebojša Vidović.

Predstava "Zekin sat", koju su izveli glumci Novobeogradske kulturne mreže odigrana je dva puta, prvo za 150 mališana iz vukovarskog vrtića, a nakon toga za još stotinjak dece iz okolnih mesta.

- Povodom pravoslavne, ili kako mi volimo da kažemo, srpske Nove godine, gradska organizacija SDSS-a već petnaestak godina polaznicima vrtića poklanja skromne poklone. Ranije smo odlazili u vrtić ali od ove godine, priredba je održana u Srpskom domu, što je deci zanimljivije - rekao je predsednik vukovarskog SDSS-a, Srđan Kolar.

Novobeogradsku kulturnu mrežu predstavila su tri glumca i jedan lutkar u predstavi. "Zekin sat" je napisala glumica Danica Todorović, koja se našla u ulozi zeke. Predstava je bila interaktivnog karaktera, a decu je najviše oduševila scena u kojoj se Darko Bjeković pojavio u ulozi Deda Mraza. Osim što im je podelio paketiće, dao im je i korisne savete kakvi treba da budu da bi i iduće godine dobili paketiće.

- Ove godine sam ih zamolio da budu malo ljubomorni na svoje vreme i da čuvaju svoju pažnju od stvari koje Deda Mraz ne voli, poput mobilnih telefona, igrica ili društvenih mreža - rekao je Deda Mraz.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više