Novosti

Politika

Oproštaj od Radoja Petkovića

Napad na Petkovića napad je na manjine, a država to što se dešava treba nazvati pravim imenom, rekao je Zemir Delić, predsjednik Gradskog vijeća Kastva, na komemoraciji za istaknutog člana srpske zajednice Primorsko-goranske županije

U dupke punoj dvorani Gradske vijećnice Kastva u četvrtak je održana komemoracija za Radoja Petkovića, istaknutog člana srpske zajednice koji je 8. juna preminuo od teških tjelesnih povreda zadobivenih u brutalnom napadu prije mjesec i pol dana.

Od Petkovića su se uz brojne prijatelje i predstavnike srpskih institucija oprostili konzul Republike Srbije Vladimir MarJanović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Nikola Ivaniš, saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević i predsjednik Gradskog vijeća Kastva Zemir Delić. Delić je u svom govoru naglasio da je napad na Petkovića napad na manjine i da država to što se dešava treba nazvati pravim imenom.

- Kad se ustanovi neka bolest, treba je liječiti. Tako i ove napade treba najstrože procesuirati - rekao je Delić, ističući da prije svega manjine, ali i svi građani, pred takvim zločinima ne smiju saginjati glavu, nego se trebaju tome oduprijeti.

Zastupnik Boris Milošević izdvojio je taj događaj kao tragičan napad na srpsku zajednicu.

- Zahtijevamo punu ravnopravnost jer ne smijemo biti građani drugog reda - rekao je Milošević.

O liku i djelu Radoja Petkovića govorio je njegov prijatelj Milan Torbica, doskorašnji predsjednik gradskog VSNM-a Kastva.

- Petković je bio istaknuti član srpske zajednice koji je pomagao ljudima, a svoje poslove, i u struci i u srpskim organizacijama je obavljao visoko profesionalno - rekao je Torbica.

Predsjednik VSNM-a Primorsko-goranske županije Zoran Stanković pročitao je emocionalni tekst o boli za čovjekom koji odlazi. Na komemoraciji je bio i Milan Eraković, predsjednik županijske organizacije SDSS-a koji je također bio Petkovićev prijatelj.

- Radoje je bio tih, miran i beskonfliktan čovjek koji je uvijek bio spreman da nekom pomogne. Pri tome njegova volja nije bila usmjerena samo na pripadnike srpske zajednice - rekao je Eraković Novostima.

Podsjetimo, 63-godišnji Petković bio je građevinski poduzetnik, potpredsjednik VSNM-a Grada Kastva i član nadzornog odbora županijske organizacije SDSS-a. Njega je 24. aprila divljački prebio izvjesni Ilija Glavić, a zbog posljedica napada Petković je preminuo prošlu subotu.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više