Novosti

Politika

Podignuta optužnica protiv ubojice predstavnika Srba

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv Ilije Glavića koji je u travnju nasmrt pretukao Radoja Petkovića. Tereti ga se zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela, odnosno teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom

9hry7bib6fpadtwg8dbjmc3i9h0

Radoje Petković

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv Ilije Glavića (48) koji je u travnju nasmrt pretukao Radoja Petkovića (63), potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva i član županijske organizacije SDSS-a. Glavića se tereti zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela, odnosno teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom, piše Index.hr.

U optužnici se navodi kako je Glavić 24. travnja u Viškovu pretukao Petkovića, pri čemu je zadobio teške ozlijede od kojih je 8. lipnja preminuo u bolnici.

Podsjetimo, Petković je nakon kratke prepirke sa Glavićem u lokalu krenuo prema svom automobilu, a Glavić ga je sustigao na parkingu i brutalno napao. Na snimkama nadzorne kamere vidi se da Glavić nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svijest i pao na tlo. Svjedoci događaja su ‘zašutjeli’, a napadač, koji je već otprije bio poznat tužilaštvima Bosne i Hercegovine te Republike Srpske, identificiran je tek zahvaljujući nadzornim kamerama sa susjednog objekta. Od brutalnog napada Radoje Petković je bio u riječkoj bolnici u stanju inducirane kome i život mu je bio stalno ugrožen. Preminuo je u Ogulinu, gdje je bio premješten u hospicij.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, koje je ranije naložilo obdukciju ubijenog, predložilo je sucu istrage riječkog Županijskog suda da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više