Novosti

Kultura

Пoдoдбoр oбнoвљeн

Нa избoрнoj сjeдници риjeчкoг пoдoдбoрa СKД-a Прoсвjeтa изaбрaнo je нoвo рукoвoдствo. Зa прeдсjeдникa je изaбрaн инжeњeр стрojaрствa Дaмир Рaдoвић

Large informator  pododbor

Sjednica riječke Prosvjete

Prošle je subote održana izborna sjednica Srpskog kulturnog društva Prosvjeta - Pododbor Rijeka. Izabrano je novo rukovodstvo koje će organizaciju voditi naredne četiri godine.

Na mjesto predsjednika izabran je Damir Radović koji je, iako po struci inženjer strojarstva, poznat kao organizator kulturnih događanja, naročito glazbenih. U riječkoj Prosvjeti djeluje od 2017. godine, objavljivao je tekstove u Novom listu i tjedniku Novosti, a piše aforizme i pjesme. Radović se na sjednici zahvalio na podršci i osvrnuo na nedavne uspjehe pododbora.

- Zahvaljujući trudu šire zajednice, danas je aktivan Program plus u koji je uključeno tridesetak djece koja pohađaju naše edukativne programe, a imamo i juniorsku grupu folklora. Velika je motivacija doći u prostor Prosvjete i vidjeti djecu koja ne žele otići kući. To je velika pobjeda - kazao je Radović.

Dosadašnji predsjednik Dragiša Laptošević zahvalio se na podršci tokom svog mandata te ukratko predstavio rad riječke Prosvjete u posljednja tri desetljeća, podsjetivši na osnivanje i najveće uspjehe. Prisjetio se početaka časopisa za djecu Bijela pčela te nagradu koje je časopis osvojio, ostvarenja biblioteke Dositej te izdavanje znanstvenog časopisa Artefakti. Uz to je članovima izložen pregled kulturnih manifestacija koje Pododbor organizira, uključujući Dane srpske kulture u Rijeci, Kulturu ćirilice, Kulturu mira i obilježavanje Dana žena.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više