Novosti

Politika

Politikanstvo oko Šerbedžije

Rade Šerbedžija trebao je u sklopu Filmskog festivala glumca održati koncert u Vinkovcima sredinom ovog mjeseca, ali su iz gradske uprave koncert otkazali, pravdajući se odgodom radi obilježavanja "tjedna Vukovara"

Large serbedzija

Rade Šerbedžija (foto Igor Šoban/PIXSELL)

O odgodi najavljenog koncerta u sklopu Filmskog festivala glumca u Vinkovcima Rade Šerbedžija se oglasio na svom Facebooku, objasnivši kako su ga organizatori zvali da 15. novembra održi koncert u kazalištu "Joze Ivakića".

"Ja sam naravno pristao, jer Vinkovci su moj grad u kome sam odrastao i koji u mome životu ima uvijek posebno mjesto i značaj. Iako je moj koncert, čim je najavljen, bio odmah i rasprodan, zbog, kako su mi organizatori rekli, velikog interesa posebno mlade publike u Vinkovcima, jučer mi je javljeno da je koncert otkazan. Gradske vlasti su objasnile da se koncert otkazuje zbog osjetljivosti tematskih manifestacija toga tjedna u kojem se koncert trebao održati", napisao je Šerbedžija.

Objasnio je kako se ne slaže s takvom odlukom i smatra je čistim politikantstvom.

"Moje pjesme propagiraju ljubav, humanizam i blagost i ne mogu nikoga i ništa vrijeđati. Danas su me organizatori zvali i molili me da koncert održim u prosincu... I ja ću to naravno učiniti. Ali ne zbog njih, nego zbog Vinkovčana koji žele doći na moj koncert. Uostalom, kao što je zadatak liječnika da brinu o zdravlju ljudi, zadatak nas umjetnika je da brinemo za duhovno zdravlje ljudi za koje snimamo filmove, igramo kazališne predstave i ponekad pjevamo svoje pjesme", zaključio je Šerbedžija.

Nakon višestrukih pokušaja različitih medija, između ostalih i Novosti, da se o slučaju oglasi Ured gradonačelnika Vinkovaca, na svom se Facebook profilu oglasio gradonačelnik Ivan Bosančić.

"O koncertu Rade Šerbedžije u sklopu Filmskog festivala glumca u Vinkovcima razgovarali smo s organizatorima festivala i složili se kako navedeni datum održavanja koncerta nije odgovarajući. Organizator Filmskog festivala glumca jedini je bio u direktnoj komunikaciji, nitko ispred Grada Vinkovaca nije razgovarao s Radom Šerbedžijom. Koncert je planiran u tjednu kada se prisjećamo najveće tragedije hrvatskog naroda u novijoj povijesti, kada u miru i s pijetetom odajemo počast žrtvama Vukovara i našega kraja. Smatram da zbog svih onih koji u studenome dolaze u Vukovar i našu županiju, a time i u grad Vinkovce, kako bi odali počast žrtvi herojskog grada, održavanje koncerata u tom periodu nije primjereno", napisao je Bosančić.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više