Novosti

Kultura

Пoнoвo нa Сajму

Бeлoмaнaстирски пoдoдбoр СKД-a "Прoсвjeтa", пoд вoдствoм прeдсjeдникa Дejaнa Jeличићa, oргaнизирao je oдлaзaк нa 66. Meђунaрoдни бeoгрaдски сajaм књигa oдржaн пoд слoгaнoм "Живeлe књигe – Вивe лeс ливрeс"

Large informator  ponovo  %c4%87irilica

Sajam knjiga u Beogradu

Belomanastirski pododbor SKD-a "Prosvjeta" godinama je krajem oktobra organizirao odlazak na Beogradski sajam knjiga, što je prekinuto 2020. godine zbog epidemije korone. Prošle nedjelje, 29. oktobra, "Prosvjeta" je, pod vodstvom predsjednika Dejana Jeličića, opet organizirala odlazak u Beograd, s tim da je za putnike prijevoz bio besplatan, a ulaznicu na sajam svatko je kupovao za sebe.

Prednost u dobivanju mjesta u autobusu s 59 sjedišta imali su članovi belomanastirskih srpskih organizacija te učenici Gimnazije i Druge srednje škole koji pohađaju učenje srpskog jezika po C-modelu. Dva autobusa s 50 mjesta na Sajam knjiga išla su i iz Kneževih Vinograda.

66. Međunarodni beogradski sajam knjiga održan je u halama 1, 2A i 4 Beogradskog sajma od 21. do 29. oktobra pod sloganom "Živele knjige – Vive les livres". Počasni gost bila je Francuska, koja je predstavila svoje pisce, prevodioce, izdavače i distributere, kao i ličnosti koje su na različite načine povezane s knjigom.

Nizom programa obilježeno je 190 godina od rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, a godišnjice rođenja bile su povod i za tribine posvećene Milošu Crnjanskom i Radoju Domanoviću. I ove godine na Sajmu je učestvovala i SKD "Prosvjeta" sa svojim izdanjima.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više