>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše R. I.

Skup nastavnika srpskog

U Strukovnoj školi u Vukovaru održan je Stručni skup nastavnika srpskog jezika koji je organizovala Agencija za odgoj i obrazovanje

U Strukovnoj školi u Vukovaru održan je Stručni skup nastavnika srpskog jezika koji je organizovala Agencija za odgoj i obrazovanje. Skup od tridesetak nastavnika i profesora srpskog jezika pozdravio je direktor škole Vladimir Matić, a zatim je Borislav Đekić, viši savjetnik za nacionalne manjine, izložio program skupa i rekao nekoliko rečenica o budućim aktivnostima ove organizacije. Učesnici skupa imali su zatim priliku da čuju tri zanimljiva predavanja iz srpskog jezika i književnosti. Prvo predavanje, ‘Anglicizmi u srpskom jeziku’, održala je profesorica Anđelka Pavić.

Zatim je profesorica Snežana Šević govorila o ženskim likovima u djelima Branka Ćopića, a profesorica Ljiljana Bajac održala je predavanje pod nazivom ‘Nušićeva poetika’.

Na pauzi između dva predavanja, voditeljica smjene za srpski jezik u školi domaćinu, Marija Manojlović, odvela je učesnike skupa u školski restoran, gdje su im posluženi zakuska i kafa. Iako je bilo predviđeno prikazivanje filma o Miroslavljevom jevanđelju, odlučeno je da se to odloži za skup u Dalju, krajem maja, koji će se održati u Kući Milankovića.

1/1