Novosti

Politika

Teorija zavjere riječke vijećnice

HDZ-ova gradska vijećnica iz Rijeke i nekadašnja asistentica Davora Ive Steira u Europskom parlamentu, Ivona Milinović, koja je ujedno i predsjednica Odbora za nacionalne manjine Grada Rijeke, pozvala je na zabranu financiranja tjednika Novosti

0npbhemq1yex7jtu55sufe7csqn

Ivona Milinović, vijećnica HDZ-a (foto Goran Kovačić/PIXSELL)

Ivona Milinović, HDZ-ova gradska vijećnica iz Rijeke i nekadašnja asistentica Davora Ive StIERA u Europskom parlamentu, putem svog profila na Facebooku pozvala je na zabranu financiranja tjednika Novosti i obrušila se na SDSS kao koalicijskog partnera i predsjednika te stranke. Iako vijećnica Milinović nije originalna u ovim prozivkama, bitna je činjenica da ona to radi iz neobične pozicije – predsjednice Odbora za nacionalne manjine Grada Rijeke.

U Facebook grupi Riječka enciklopedija – Fluminensia, koja broji gotovo 30 tisuća članova, Milinović je postavila screenshot teksta iz Novosti 'Ispolirani incidenti' koji govori o nekoliko zadnjih napada na Srbe, između ostalog i o incidentu koji se dogodio na Viškovu između Dobrivoja Arsića i Matka Škalamere. Milinović je dala sugestiju da bi Riječani trebali organizirati peticiju za ukidanje Vladinog financiranja Novosti 'jer ovo (pisanje Novosti, op. a.) već svakom normalnom Riječaninu pomalo uzrokuje duševne boli'. Paralelno s ovom objavom, na svom profilu je iskazala nadu da će Škalamera tužiti Novosti ‘jer ga i dalje blate neovisno o tome što se otkrilo u slučaju Dobrivoja Arsića’.

Jednako ažurno iznijela je stav da su oni koji šire mržnju u društvu 'kontinuiranim brojanjem krvnih zrnaca Milorad Pupovac i SDSS' te dirljivim dušebrižništvom ustanovila da oni 'svakodnevno nanose štetu srpskoj zajednici'. Pored toga, predsjednica Odbora za nacionalne manjine pridružila se hajci na manjine objavivši školski primjer fake newsa. Milinović je svoje stavove utrpala u teoriju zavjere da u 'Rijeci dugi niz godina djeluje srpsko kriminalno podzemlje koje je prilično razvijeno'. U ovoj objavi tereti samo njoj poznatu skupinu za nanošenje teških fizičkih ozljeda, za trgovinu drogom i iznudu. Ovi srpski kriminalni fantomi ne bave se samo lopovlukom, već navodno čak i prijete Riječanima koji su osudili, kako kaže, huškačko ponašanje novinarke Novog lista Slavice Kleve, koja je od početka u rubrici crne kronike također pratila slučaj Viškovo. Vijećnica tvrdi da je Kleva 'objavila neprovjerene informacije i jednostranu priču te osudila svojim neprofesionalnim ponašanjem Matka Škalameru bez suda'.

Uslijedio je i Ivonim 'obračun s njima' kada je imaginarnim srpskim mafijašima iz Rijeke poručila jedno 'e nećete!' kao i da 'u Rijeci srpsko podzemlje neće dijeliti pravdu i pravicu', rekla je pa u maniru Ruže Tomašić poručila: 'Ako hrvatske zakone želite poštivati, dobrodošli ste. Ako ste došli prijetiti građanima Republike Hrvatske zbog ukazivanja na nepravedan sustav i organizirati kriminalni milje u Hrvatskoj, i provoditi bezakonje vaše države - vratite se u svoju državu jer u hrvatskoj Rijeci vam niti naš niti vaš 'Bog' neće pomoći nastavite li kršiti hrvatske zakone', zaprijetila je predsjednica Odbora za nacionalne manjine Grada Rijeke.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više