>

novosti logo

Piše Novosti

Tribina: Bordinih bodrih 70 godina rada

Tribina pod nazivom ‘Bordinih bodrih 70 godina rada’ u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se u utorak, 28. januara, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

U Privredniku bit će proslavljena 70. godišnjica rada Borivoja Dovnikovića Borde, jednog od pionira jugoslavenske i hrvatske animacije. Karikaturist, autor animiranih filmova i stripova, grafički dizajner, Borivoj Dovniković za svoj je rad dobio šezdesetak nagrada za animirane filmove i dvadesetak nagrada za životno djelo.

O karijeri čika Borde, o njegovom djetinjstvu uoči Drugog svjetskog rata, bježanju pred ustašama u Srbiju, vraćanju u Hrvatsku, njegovoj bogatoj karijeri i karikaturalnoj stvarnosti u kojoj živimo i u kojoj nalazi inspiraciju crtajući karikature za tjednik Novosti, razgovarat će s autorom na novoj tribini u Privredniku novinar Saša Kosanović. Uoči razgovora bit će prikazan jedan od Bordinih animiranih filmova.

1/1