Novosti

Kronika

Вeликo зaнимaњe публикe

Aмфитeaтaр бeлoмaнaстирскoг Eтнoлoшкoг цeнтрa биo je испуњeн дo пoслeдњeг мeстa нa шeстoм Сaбoру Србa Слaвoниje, Бaрaњe и зaпaднoг Срeмa

Large sabor

Bogat program privukao je veliki broj posetilaca

U organizaciji Udruženja Čuvari srpskog identiteta iz Vukovara, u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru, 4. septembra treći put za redom, održana je kulturna manifestacija 6. Sabor kulturnog i narodnog stvaralaštva Srba Slavonije, Baranje i zapadnog Srema.

I ovogodišnja manifestacija privukla je veliko zanimanje publike pa je amfiteatar Etnološkog centra bio ispunjen do poslednjeg mesta, a oni posetioci koji su došli nešto malo kasnije morali su se zadovoljiti činjenicom da će manifestaciju propratiti u stojećem stavu. Dragan Todić, predsednik Udruženja Čuvari srpskog identiteta, u kraćem govoru pozdravio je uzvanike i zahvalio im se na dolasku.

U bogatom programu na ovogodišnjem saboru priliku da se predstave publici imali su Tamburaški sastav Vučedolski zvuci, Plesna grupa Venera, Pevačka grupa Naši koreni, vokalni solisti Živojin Jergić-Žiko i Milisav Petković, Folklorni ansambl Čuvari tradicije baranjskih Srb, SKUD Jovan Lazić, Kolo srpskih sestara Pokrova presvete Bogorodice, Udruženje žena Zlatna žena, SUŽ Dukat, Kolo srpskih sestara Sv. Jelena Dečanska, VSNM Popovac i SKD Prosvjeta, pododbor Kneževi Vinogradi.

Uoči manifestacije u predvorju Etnološkog centra baranjske baštine posetioci su mogli uživati u rukotvorinama, a ni gurmani nisu ostalih praznih ruku, ili bolje rečeno praznih nepca, s obzirom na šarolikost boja i ukusa raznih delicija. I ovogodišnji pokrovitelj 6. Sabora kulturnog i narodnog stvaralaštva Srba Slavonije, Baranje i zapadnog Srema bio je Savet za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske. Na kraju spomenimo da je 6. Sabor bio poslednja manifestacija Udruženja Čuvari srpskog identiteta u tekućoj godini, a prema njihovim rečima, već sada se intenzivno radi na planu i programu za sledeću godinu.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više