Novosti

Kronika

Zlatni panonski kvalitet

Projekt "Naše domaće" pokrenule su lokalne akcijske grupe u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku i Fakultetom agrobiotehničkih znanosti u Osijeku

Large 4

Lokalne akcijske grupe s područja Osječko-baranjske županije: LAG Karašica, LAG Baranja, LAG Vuka – Dunav i LAG Štrosmajer, u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku i Fakultetom agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, pokrenule su projekt suradnje "Naše domaće". Cilj projekta je brendiranje domaćih lokalnih proizvoda s područja Osječko-baranjske županije u svrhu njihove prepoznatljivosti i prepoznavanja regije s bogatom tradicionalnom gastroturističkom ponudom. Projekt suradnje "Naše domaće" financira se iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske iznosom od oko 382.000 kuna.

Kroz provedbu projekta registrirat će se regionalna oznaka kvalitete koju će moći koristiti oni lokalni proizvođači čiji proizvodi zadovolje kriterije prema specifikacijama i pravilniku izrađenom u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku te izraze želju za sudjelovanjem u sustavu kvalitete lokalnih proizvoda.

Projektom će biti obuhvaćeno brendiranje šest grupa proizvoda karakterističnih za područje Osječko-baranjske županije: (1) sir i mliječne prerađevine, (2) suhomesnati proizvodi, (3) prerađevine od voća, povrća i industrijskog bilja, (4) voćne rakije i likeri, (5) začinsko i aromatično bilje i (6) med i proizvodi od meda.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više