Novosti

Kultura

Anja Papa i Luka Vidović Naša glazba je spoj svega što cijenimo ili volimo

Ono što nastane, svaki put nas iznova ispunjava. Zato nam je posebno drago da smo nakon dugih pokušaja konačno uspjeli izdati album i podijeliti ga s javnošću

Bx4t5c1fezfzjatctcwkx5mctyy

Anja Papa i Luka Vidović čine zagrebački glazbeni dvojac Side Project čiji je prvi album upravo objavljen.

Vaš prvi album naslovljen je ‘Things Which No Else Should Know About’, kako se zove i jedna od pjesama. Što je sve iza tog naslova?

Anja Papa: Album kao cjelina zapravo obuhvaća sve one intimne i zbog toga pomalo tajanstvene osjećaje. Te osjećaje nije teško pratiti jer se na albumu osjeća gradacija od početka pa do samog kraja. Priča kreće sa slatkim tajnama u idili, koje se očituju kroz nježne tonove i sentimentalne melodije, a kasnije se tajne šire i razvijaju kroz sve više šumova i mračnijih harmonija, koje se do kraja zadnje pjesme pretvaraju u kaotičnu, ali uhu ugodnu kombinaciju svega od navedenog.

Kako ste počeli raditi zajedno i kako ta suradnja funkcionira?

Luka Vidović: Slučajno smo se našli na istom izletu još u jesen 2012. godine, a s obzirom na to da sam sa sobom nosio gitaru, Anja i ja smo prvi put pjevali skupa. Uz dobre reakcije i komentare, i sami smo shvatili kako nam glasovi jednostavno funkcioniraju skupa. Počeli smo snimati covere, a već početkom 2013. snimili smo prvi singl ‘Things Which No One Else Should Know About’. Nakon toga smo pisali i snimali nove autorske pjesme svakih nekoliko mjeseci, a do polovice 2014. snimili smo prvu verziju albuma i planirali ga već tada izdati. Ne žalimo što tada u tome nismo uspjeli, jer smo preradili stare verzije pjesama i unaprijedili ih, a neke pjesme zamijenili novima.

Kako biste opisali svoju glazbu?

Anja Papa: Kad se moramo odlučiti za žanr kojim bismo se opisali, uglavnom se odlučujemo za electro-pop ili čak bolje prihvaćenu varijaciju graveyard-pop. Teško je to opisati ne samo zbog prevelikog broja žanrova danas, nego i zbog činjenice da već na prvom albumu postoje velike različitosti i da bi kritičari pjesmu ‘Unify’ i recimo ‘Alive’ mogli opisati potpuno različitim žanrovima.

Luka Vidović: Naša glazba je zapravo spoj sve glazbe koju cijenimo ili volimo ili jesmo barem u jednom trenutku života. Ono što nastane, svaki put nas iznova ispunjava, jer na kraju produkt tog rada ispada točno onako kako smo htjeli. Zato nam je posebno drago da smo nakon dugih pokušaja konačno uspjeli izdati album i podijeliti ga s javnošću. Veselimo se reakcijama i komentarima!

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više