Novosti

Kronika

Maђaри грaдe цeнтaр

Грaд финaлистa у кaтeгoриjи "Шaмпиoн EУ фoндoвa" прoслaвиo рoђeндaн: У плaну je изгрaдњa нoвoг срeдиштa Бeлoг Maнaстирa кojу ћe финaнцирaти мaђaрскa Влaдa

Large 4

Svečanost u Belome Manastiru

U sklopu obeležavanja Dana Grada Belog Manastira, od 6. do 20. novembra, središnji događaj zbio se na blagdan Svetog Martina, zaštitnika grada na svečanoj sednici Gradskog veća. Belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob je rekao da je prioritet završetak koridora 5C i daljnji razvoj poduzetništva. Osim toga plan je i nastavak provedbe urbane aglomeracije, izgradnja potpuno novog Gradskog sportskog parka te infrastrukture za mlade.

U planu je izgradnja novog središta grada koju će financirati mađarska Vlada te izgradnja i opremanje dečijeg vrtića. Posebno je istaknuto da je Beli Manastir izabran za finalistu u kategoriji "Šampion EU fondova" jer je u protekle četiri godine ostvario prihod po stanovniku iz fondova EU-a u iznosu 6.519 kuna, što je jedan od pet najboljih dosega među našim gradovima.

Od 2017. godine do danas ugovoreni su EU projekti u ukupnoj vrednosti od 167 miliona kuna, od čega je 148 miliona kuna nepovratnih sredstava. Na Svečanoj sednici Gradskog veća tradicionalno su dodeljene povelje istaknutim pojedincima koji su u proteklih godinu dana, ili tokom cele svoje karijere, doprineli boljitku zajednice. Za izuzetan doprinos u odbrani suvereniteta i nezavisnosti Republike Hrvatske, Zlatne plakete Grada Belog Manastira Sveti Martin dodeljene su 135. ratnoj brigadi Hrvatske vojske i ratnoj jedinici IV. Policijske stanice Bell Manastir čiji je pravni slednik Policijsko udruženje branilaca Baranje iz Bilja, a za zasluge u području sporta, društvenih delatnosti i aktivnosti dodeljene su Povelje Grada Belog Manastira Bariši Borasu, Nikoli Arcu, Draganu Bertoku i saborskom zastupniku Veljku Kajtaziju.

Posle Svečane sednice u dvorištu Demokratske zajednice Mađara Hrvatske održani su predstava i prigodan program Prikaz legende o Svetom Martinu. Grad Beli Manastir svoj dan obeležio je od 6. do 20. novembra različitim programima koji su prilagođeni propisanim epidemiološkim merama.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više