Novosti

Politika

Morales ostaje na čelu Bolivije

Na bolivijskim predsjedničkim izborima, koji su održani u nedjelju, pobjedu je treći put za redom odnio socijalist Evo Morales

Uuakyy7emj6h9wh7tmjdjr4ecdw

Evo Morales (foto Wikimedia)

Na bolivijskim predsjedničkim izborima, koji su održani u nedjelju, pobjedu je treći put za redom odnio socijalist Evo Morales.

- Ova pobjeda je trijumf za anti-imperijalizam i anti-kolonijalizam - poručio je Morales okupljenima ispred predsjedničke palače nakon prvih rezultata, javlja BBC.

Izlazne ankete pokazale su da je Morales osvojio 61 posto glasova, a njegov konkurent Samuel Doria Medina, 24 posto. Otkako je Morales 2006. godine stupio na dužnost, Bolivija je ostvarila snažan gospodarski rast. Budući da država od tada racionalnije upravlja vlastitim resursima, zabilježeno je i smanjenje broja siromašnih. Istodobno, Morales, žestoki kritičar SAD-a, u javnosti je često kritiziran jer u zemlji i dalje nije uspio suzbiti korupciju. Unatoč svemu, aktualni predsjednik uživa veliko povjerenje građana Bolivije pa se očekuje da će na predstojećim parlamentarnim izborima njegova stranka Pokret za socijalizam također ostvariti zapažene rezultate.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više