>

novosti logo

Piše I.T.

Laco ostaje na slobodi

Sudac istrage Zvonko Posavec odbacio je zahtjev USKOK-a da se osumnjičeni Miro Laco vrati u istražni zatvor premda je pušten uz jamčevinu

Podsjetimo, USKOK je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu podnio takav zahtjev zbog intervjua koji je Laco, osumnjičeni u aferi Agram, dao za 'Večernji list'. Laco, kojeg se tereti da je u nekoliko navrata na zahtjeve Milana Bandića i Zdenka Antunovića omogućio korištenje službenih vozila u privatne svrhe i time počinio štetu u iznosu od 18.000 kuna, u intervjuu je kazao kako je spreman ponoviti djela za koja ga se kazneno progoni.

Kako javlja 'Tportal', tužitelj USKOK-a Sven Mišković potvrdio je na izlasku sa Županijskog suda u Zagrebu da sudac istrage nije prihvatio prijedlog USKOK-a da se Miri Laci ponovno odredi istražni zatvor.

- Međutim, sudac je Laci odredio dodatne mjere opreza zabrane približavanja svjedocima i obavljanja poslovne aktivnosti. Posljednje znači da Laco više ne može obavljati poslove pročelnika ureda gradonačelnika Zagreba -  rekao je Mišković.