Novosti

Kultura

Oживљeнa зaбaвa

Нaкoн вишe oд тридeсeт гoдинa, зaслугoм Дoбрoвoљнoг вaтрoгaснoг друштвa Вeликe Сeсвeтe, у тoм мjeсту кoд Kрижeвaцa пoнoвo je прирeђeнo oкупљaњe пoвoдoм прaвoслaвнoг прaзникa Спaсoвдaнa

Large zabava velike sesvete

Vladala je vesela atmosfera

Povodom pravoslavnog praznika Spasovdana, nakon više od 30 godina, u Velikim Sesvetama kod Križevaca ponovo je priređena seoska zabava. Zasluga je to Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velike Sesvete, koje je na inicijativu mještanina Petra Mrvoša te još nekolicine mladih, organizovalo ovo već gotovo zaboravljeno događanje.

Zabava je okupila sve stanovnike Velikih Sesveta kao i velik broj građana iz okolnih mjesta. Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez vesele atmosfere i druženja za koje se pobrinuo bjelovarski bend Noćne lutalice. U repertoaru našlo se tako mnogo narodnih pjesama, a neizostavna su bila i brojna kola.

- Bilo je odlično. Lijepo je vidjeti da su se ljudi okupili i družili. Drago mi je da su se mladi aktivirali i napravili zabavu. Sve pohvale. Nadam se da će zabava biti i iduće godine - rekla je Radojka Cetušić. Pored zabave, u mjesnoj crkvi Sv. Georgija služena je sveta liturgija koju je predvodio velikopoganački paroh Branislav Todorović.

- Posle molitvenog sabranja za sve vjernike je upriličeno posluženje, u društvenom domu, koje je priredila kuma današnje slave sestra Radmila Herak iz Zagreba sa svojom porodicom. Ona je kumstvo za narednu godinu predala bratu Slobodanu Mrvošu iz Velikih Sesveta - istaknuo je Todorović.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više