>

novosti logo

Piše R. I.

Prijava Srba zbog promoviranja Srba

Zbog ‘provođenja politike provociranja hrvatskog naroda iskrivljavanjem povijesnih činjenica’ i ‘omalovažavanja’ istoga, Hrvatska stranka prava je podnijela kaznenu prijavu protiv ‘Novosti’ i Srpskog narodnog vijeća

Hrvatska stranka prava, na čijem čelu je Daniel Srb, izvijestila je javnost da je ‘podnijela kaznenu prijavu protiv portala Novosti-internetsko izdanje tjednika Novosti, Srpskog narodnog vijeća koje je izdavač portala Novosti, Milorada Pupovca za izdavača portala Novosti, Ivice Đikića glavnog urednika portala Novosti i izvršne urednice portala Novosti Tamare Opačić’. Prijavljen je i novinar Nikola Bajto zbog ‘nedopustivog omalovažavanja hime RH, navodi se u priopćenju, kojeg prenosimo bez izmjena, odnosno popravljanja silnih pravopisnih grešaka. Zbog toga se ispričavamo čitateljima i čiteteljicama.

‘Način rada ovog portala kao i Srpskog narodnog vijeća usmjeren je ne samo na omalovažavanje nacionalnih simbola, već se kontinuirano provodi politika provociranja hrvatskog naroda iskrivljavanjem povijesnih činjenica i omalovažavanjem hrvatskog naroda. Očito je da portal Novosti, odnosno Srpsko narodnog vijeće nisu prihvatili, iako je prošlo 25 godina, da je Hrvatska samostalna država u kojoj ne mogu provoditi politiku Srbije i zacrtani program Memoranduma SANU. Način rada navedenih nije u cilju promoviranja pozitivnih vrijedosti i dosega u radu srpske narodne zajednice, već je preslika politike iz Srbije. Srpsko narodno vijeće financira se sredstvima iz državnog proračuna, pa se postavlja pitanje kako je moguće da se financira otvorena neprijateljska djelatnost koja je evidentna iz sadržaja kako portala Novosti, tjednika Novosti odonosno Srpskog narodnog vijeća na čelu sa Miloradom Pupovcem. Djelovanje ovog portala za posljedicu ima i učestalo paljenje zastava na istoku Hrvatske, pa tako svjedočimo o paljenju zastava u Vukovaru, Pačetinu i Vinkovcima. A svi se još sjećamo naslovnice spomenutog portala kada su se sudarila dva hrvatska zrakoplova što je još jedna u nizu provokacija’, navodi se u priopćenju kojeg zlonamjerno ‘krasi’ fotografija zapaljene hrvatske zastave.

1/1