Novosti

Društvo

Taкмичeњe у Бoбoти

Нa чeтвртoм пo рeду гaђaњу глинeних гoлубoвa oдржaнoм у Бoбoти, у oргaнизaциjи Зajeдничкoг вeћa oпштинa, првo мeстo зaузeлa je eкипa из Гaбoшa, дoк je нajбoљи пojeдинaц биo Рaдoвaн Бoшњaк

Large informator takmi%c4%8denje u boboti %c4%87irilic

Takmičari u trapu (foto Maja Milanović)

U organizaciji Zajedničkog veća opština (ZVO ), u Boboti je proteklog vikenda održano četvrto po redu gađanje glinenih golubova, na kojem je učestvovalo deset ekipa sa područja Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije.

Cilj ovog lovačkog i sportskog okupljanja bio je povezivanje tamošnjih lovačkih društava te promocija ove discipline. Domaćin je bilo Lovačko društvo Soko Bobota, koje ima dugogodišnju tradiciju lovstva od 1920. godine, a prema rečima predsednika Branimira Gagulića, rad nije prekidalo ni u najtežim godinama.

Takmičenje je održano u nekoliko kategorija, odnosno ocenjivani su ekipa, pojedinac i fer plej. U ekipnoj konkurenciji prvo mesto zauzela je ekipa iz Gaboša, na drugo mesto plasirao se Trap klub Verac, dok je trećeplasirana bila ekipa domaćina.

Najbolji pojedinac bio je Radovan Bošnjak, drugoplasirani Slobodan Stanisavljević, dok je treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji pripalo Draganu Okovačkom. Pehare i priznanja najuspešnijim ekipama i pojedincima uručili su predsednik ZVO-a Dejan Drakulić i predsednik Odbora za kulturu i sport koji deluje pri ZVO-u Veljko Maksić.

Ideja za jednim ovakvim takmičenjem datira unazad pet godina, rekao je Maksić podsetivši da je namera ZVO da pokrije različite segmente sportskog delovanja, pa i između ostalog, da se zadovolje potrebe trap društava, koja se bave gađanjem glinenih golubova. Sva lovačka društva na našem području su dobro organizovana, te adekvatno brinu o životinjskom fondu i okolini, zaključio je Maksić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više