Novosti

Politika

U požaru u Velikoj Kladuši povrijeđeno oko 30 migranata

Požar je izbio u prihvatnom centru Miral gdje je smješteno nekoliko stotina migranata

Adtov78aepafqcjno0tm7p5vy4j

Prihvatni centar Miral u Velikoj Kladuši (foto Radio Velika Kladuša)

U požaru koji je rano jutros izbio u prihvatnom centru Miral u Velikoj Kladuši povrijeđeno je oko 30 migranta. Požar je, javljaju lokalni portali, lokaliziran oko 10 sati.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljedić rekao je za agenciju Anadolija da je o uzrocima požara u objektu u kojem je bilo smješteno nekoliko stotina migranta još rano govoriti. ‘Nemam informacije o stepenu povreda, ali 29 lica je povrijeđeno. Devet je ostalo u Domu zdravlja Velika Kladuša, a 20 je upućeno prema Kantonalnoj bolnici u Bihaću’, dodao je Šiljedić.

Portal Klix.ba neslužbeno doznaje da je požar izazvan ljudskom nepažnjom. Devetnaest migranata je primljeno u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću zbog težih i lakših povreda. ‘Pola ih je ostalo na daljnjoj hospitalizaciji, a među njima je i jedna osoba koja je zadobila teške tjelesne povrede’, kazao je za Klix.ba dežurni ljekar. Migranti su povrede zadobili najvećim dijelom zbog skakanja sa prozora u trenutku kada su bježali od vatrene stihije koja se širila prostorijama Mirala. ‘Najviše ih je stiglo sa frakturom stopala ili potkloljenice, a uz to imamo povrede od opekotina ili frakture drugih dijelova tijela’, dodali su iz bihaćke bolnice.

Vatrogasci su i dalje na terenu i rade na lokaliziranju požara, nakon čega će se ući dublje u prostorije objekta kada će početi i policijski uviđaj pod nadzorom tužioca.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više