Novosti

Kronika

Zakašnjeli osmomartovski poklon

Vijeće srpske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije i belomanastirski pododbor SKD-a ‘Prosvjeta organizirali su odlazak na predstavu u osječki HNK za 70-ak žena srpskih organizacija s područja Baranje

Large n7108602z hnk osijek trenk iliti divji baron publika

Baranjke u osječkom HNK-u

Posljednjeg utorka u septembru Vijeće srpske nacionalne manjine (VSNM) Osječko-baranjske županije i belomanastirski pododbor SKD-a ‘Prosvjeta’ – pod vodstvom Dejana Jeličića, predsjednika obje organizacije – organizirali su odlazak za sedamdesetak žena i članica srpskih organizacija s područja Baranje u osječko Hrvatsko narodno kazalište (HNK) na predstavu ‘Trenk iliti divji baron’.

Posjeta HNK-u u Osijeku zapravo je bila poklon članicama povodom ovogodišnjeg Osmog marta – Dana žena, koja nije mogla biti realizirana u martu zbog restrikcija nakon proglašenja epidemije koronavirusa. Danas kazalište daje predstave, ali uz brojne epidemiološke mjere. Zbog toga je broj mjesta u osječkom HNK-u smanjen od 413 na – 165. Nakon predstave, za Baranjke je upriličeno i druženje, odnosno večernji odlazak na kafu ili čaj u Hotel Valdinger.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više