Novosti

Politika

Žigmanov ministar u novoj srpskoj Vladi

Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine, u idućoj srpskoj Vladi koju će opet voditi Ana Brnabić, bit će ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog

Large zigmanov

Tomislav Žigmanov, predsjednik DSHV-a (foto Davor Javorović/PIXSELL)

Predsjednik Republike Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, nakon sjednice Predsjedništva partije, objavio je imena kandidata za članove nove srpske Vlade. Sjednica Narodne skupštine o izboru nove vlade trebala bi biti sazvana za utorak, 25.oktobra.

Među kandidatima je i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine Tomislav Žigmanov, koji bi u idućoj Vladi, koju će - kao i prošlu - voditi Ana Brnabić, trebao biti ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Ostali kandidati za članovi nove Vlade su Ivica Dačić za zamjenika premijera i ministra vanjskih poslova. Miloš Vučević za potpredsjednika Vlade i ministra obrane, Siniša Mali za potpredsjednika Vlade i ministra financija, Goran Vesić za ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zoran Gajić za ministra sporta, Maja Gojković za ministricu kulture…

Aleksandar Vučić je nakon sjednica Predsjedništva i Glavnog odbora SNS-a objasnio da je ostalo nepopunjeno ministarstvo telekomunikacija, ministarstvo za javna ulaganja i ministri bez portfelja.

Naveo je da nova vlada Srbije dolazi u teška vremena, jer prvi put se bira u situaciji kada je ratno stanje u okruženju, i da su pred njom veliki izazovi, a kao izazov broj jedan izdvojio je Kosovo i Metohiju i ukazao da će zato cijela vlada morati da ima jedinstvenu politiku i da ne smije da bude iskakanja.

"Gledaćemo da imamo jedinstven stav po tom pitanju i zbog naroda na KiM, a i zbog srpske drzave u celini", rekao je Vučić u obraćanju na sednici Glavnog odbora stranke.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više