Novosti

Društvo

Зимскa шкoлa

Шкoлa je билa нaмиjeњeнa ђaцимa кojи нису пoхaђaли ниjeдaн вид мaњинскoг oбрaзoвaњa

Large orahovica skd  3 poseta manastiru

Odazvalo se 30 polaznika

U Centru za edukaciju objekta Crvenog križa u Orahovici od 27. do 30. decembra u organizaciji SKD "Prosvjeta", uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja održana je zimska škola srpskog jezika i kulture. Škola je prije svega namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola koji do sada nisu pohađali nastavu srpskog jezika i kulture po modelu C ili čekaju da u njihovim školama počne nastava, a troškove prijevoza i smještaja snosila je Prosvjeta.

Odazvalo se 30 polaznika, uzrasta od osam do 16 godina iz Zagreba, Slavonije i Baranje te Banije (Zagreb, Našice, Beli Manastir, Osijek, Tenjski Antunovac, Orahovica, Hrvatska Kostajnica, Mečenčani, Hrvatska Dubica…).

- Sadržaji su bili raznovrsni, a osim pisanja, crtanja i recitiranja pjesama, učilo se o nošnjama, plesovima i muzici, pri čemu su posljednjeg dana učenici posjetili manastir Orahovicu. I mi organizatori, kao i predavači, više smo nego zadovoljni uspješno održanom nastavom te iskazanim interesom učenika i njihovih roditelja. I djeca su bila zadovoljna jer su se sretna vratila kućama pa su pitala kad će se ponovo održavati škola - rekao je voditelj zimske škole, izvršni sekretar za obrazovanje u Prosvjeti Mirko Marković. Istaknuo je da su smještaj i prehrana učenika bili dobri, s obzirom da se u tom objektu održava nastava u prirodi, dok je za učenike je najvažnije bilo druženje i sklapanje prijateljstava.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više