>

novosti logo

Kultura Kultura
Piše M.M.

LAG-u Lika 10 milijuna kuna

U Ministarstvu poljoprivrede potpisani su ugovori vrijedni 463 milijuna kuna iz Programa Ruralnog razvoja putem kojih će se financirati odabrani projekti Lokalnih akcijskih grupa (LAG). Radi se o sredstvima iz podmjere 19.2: ‘Provedba operacija unutar CLLD’ strategije, a visina sredstava dodijeljenih pojedinom LAG-u zavisila je od bodovanja te kvalitete razvojne strategije.

LAG Lika na ovom natječaju dobio je 10,2 milijuna kuna što je više od prvobitno predviđenih 9 milijuna kuna, pa se isplatilo konstantno upozoravanje na nelogičnosti u bodovanju. Prije su više sredstava dobijali teritorijalno manji LAG-ovi s većim brojem stanovnika, a oni koji su obuhvatali povratnička i demografski devastirana područja ostajali su zakinuti.

U Ličkom LAG-u najavljuju da će 85 posto sredstava od ovog iznosa biti predviđeno za jačanje gospodarskog sektora, a preostali iznos za podizanje kvalitete života u lokalnoj zajednici. Sredstva će se neposrednijim korisnicima dodjeljivati putem javnih natječaja. Budući da se radi o strogo ograničenim sredstvima koja će se dodjeljivati po strogo definiranim kriterijima, svi zainteresirani korisnici već sada trebaju početi pripremati projekte i projektnu dokumentaciju.

1/1