Novosti

Kultura

Нaстaвaк aктивнoсти

Нaкoн љeтнe пaузe, крoз ликoвну рaдиoницу и прoмoциjу књигe члaнoви пoдoдбoрa Oсиjeк СKД Прoсвjeтa нaстaвљajу с брojним aктивнoстимa. У тoку je и упис нoвих пoлaзникa у Mузичку сeкциjу

Large informator nastavak %c4%86irilica

Milenko Vasiljević-Čiko i autor knjige Dragoljub Vojnović (desno)

Nakon ljetne pauze, članovi SKD Prosvjeta, pododbor Osijek, nastavili su s radom. Prva aktivnost koju su imali bila je 10. likovna radionica u tekućoj godini. Članovi likovne sekcije "Kreativno ćoše" likovno su se izražavali na radionici s temom "Sat od crepa, gipsa i vinila". Nastavak prethodne radionice  obogaćen je i dopunjen kreacijama satova od gipsa i vinila.

Pod umešnim rukovodstvom Snježane Fuis, i nakon ove likovne radionice nastalo je niz zanimljivih satova izrađenih od crepa, gipsa te gramofonskih ploča. Radionici je prisustvovalo dvanaest likovnih kreativaca. Nekoliko dana kasnije, u prostorijama SKD Prosvjeta, pododbor Osijek, održana je promocija nove knjige "Od mene pesma – od Boga zdravlje" Dragoljuba Vojnovića, prosvetnog radnika u penziji iz Bobote.

Dragoljub Vojnović je autor desetak knjiga koje su, kako je istaknuto, obišle svet, a ovo je njegova četvrta zbirka pesama za decu. Knjiga "Od mene pesma – od Boga zdravlje" nastavak je dogodovština Vojnovićevih literarnih junaka, a ima i dva dodatka, od kojih se jedan odnosi na tragičnu sudbinu porodica Roma iz Bobote, Nikolića i Jovanovića.

- Jedini sam od nekadašnjih momaka, koji se sećaju tih ljudi koji su nekad živeli u Boboti i koje je sudbina odvela u Jasenovac, gde je veliki broj njih stradao - rekao je Vojnović.

Nakon prigodnog obraćanja Zdenka Čikare, predsednika SKD Prosvjeta, pododbor Osijek, u promociji knjige učestvovao je Milenko Vasiljević-Čiko, pesnik i član Književne sekcije. On je pročitao pesmu koju je posvetio autoru i ličnom prijatelju. Promociji knjige prisustvovalo je tridesetak gostiju.

Nakon ljetne pauze i kroz likovnu radionicu, i promociju knjige članovi SKD Prosvjeta, pododbor Osijek, nastavljaju sa svojim brojnim aktivnostima, a da je tome tako pokazuje i to da je u toku poziv za upis novih polaznika svih dobnih grupa u njihovu Muzičku sekciju, preciznije mešoviti zbor i tamburaše.

Informacije i upis za mešoviti zbor može se obiti i obaviti pozivom na brojeve 095/392-8492 i 098/178-0060, a za tamburaše 099/812-9999 i 098/178-0060. Prijave za upis moguće je obaviti i ličnim dolaskom u osječku ulicu Matije Gupca 32. 

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više