Novosti

Društvo

VIDEO Ustaški pozdrav odjekivao na Thompsonovom koncertu u Karlovcu

Karlovačka policija najavila je da će snimati Thompsonov koncert održan povodom Dana državnosti na kojem je dio publike skandirao "Za dom spremni", a više njih nosilo je majice i šalove s tim ustaškim pozdravom. Karta je koštala tek 50 kuna, jer je nastup bio pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture

Povodom Dana državnosti Marko Perković Thompson, poznat po nacionalističkim pjesmama i urliku "Za dom spremni" u jednoj od njih, u prepunoj karlovačkoj dvorani Mladost održao je koncert u ponedjeljak navečer u tom gradu. Ni ovaj Thompsonov nastup nije mogao proći bez ustaških majica i šalova.

Uz hrvatske zastave i jednu ukrajinsku, među publikom su se našli i oni koji su nosili HOS-ove zastave s prepoznatljivim grbom na kojem piše "Za dom spremni" te šalove s istim ustaškim pozdravom.

Da koncert ne prođe samo na vizualima, pobrinuo se dio publike koji je počeo skandirati "Za dom", dok je drugi dio odgovorio "Spremni!", što su neki – kao što možete vidjeti na fotografiji i videu – popratili i nacističkim pozdravom s desnicom u zraku.

S obzirom da je policija najavila da će koncert snimati, po logici stvari i sili zakona, treba očekivati da će zbog takvog ponašanja biti podignute i prijave.

Karta za koncert koštala je tek 50 kuna, s obzirom da je organizator nastupa tvrtka Fest nastup prijavila na natječaj Ministarstva kulture "Jer svirati se mora 2" koje je tako postalo pokrovitelj ove neoustaške priredbe.

Inače, kako pišu 24 sata, publika je u isti glas s pjevačem izvodila njegove hitove i nakon svake ga podržala gromoglasnim pljeskom. "Ne varaj me s golubom u rukama", "Duh ratnika", "Zaustavi se vjetre", "Neću izdat ja" i mnoge druge orile su se dvoranom u Karlovcu. I ne samo to…

Klikom na fotografiju iznad teksta možete pogledati video na kojem se vide i čuju sljedbenici ustaškog pozdrava, kao i pogledati galeriju s fotografijama s Thompsonovog nastupa u Karlovcu.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više