Novosti

Kultura

32 км близинe

У Српскoм културнoм цeнтру у Бjeлoвaру, нa сусрeту с културним ствaрaoцимa из Чaзмe, пoсjeтиoци су видjeти сликe Сaшe Гoлубoвићa тe пoслушaли причe и пjeсмe Jaдрaнкe Пиршљин, Слaђaнa Липoвeцa, Вeдрaнa Прeмужa и Рaдoвaнa Дoжудићa

Large informator  32  %c4%87irilica

Umjetnici pred publikom

U Prostorijama Srpskog kulturnog centra "Pavle Solarić" u Bjelovaru 10. novembra održan se susret s kulturnim stvaraocima iz Čazme pod nazivom "32 km blizine". Posjetioci su imali priliku vidjeti djela akademskog slikara Saše Golubovića te poslušati priče i pjesme dragih gostiju, književnika Jadranke Piršljin, Slađana Lipoveca, Vedrana Premuža i Radovana Dožudića.

Saša Golubović završio je Školu primijenjenih umjetnosti u Zagrebu. Stručno se usavršavao u Amsterdamu. Izlagao je u Zagrebu, Amsterdamu, Bjelovaru, Ivanić-Gradu i Čazmi. Slikar je fantastičnih, nadnaravnih prizora, snažnog kolorita; gdje se prizori i kolorit spajaju u jednu novu dimenziju. Umjetnički izraz mu sjedinjuje u sebi magiju, duhovnost, harmoniju. Živi i radi u Čazmi.

Jadranka Piršljin čitala je publici pjesme iz slikovnice "Izbirljiva krava" čiju je promociju već održala i u Čazmi početkom godine. Slađan Lipovec, rođen u Bjelovaru, 1972. godine samostalni je književnik. Poeziju, prozu, književnu kritiku i eseje objavljuje u hrvatskoj i inozemnoj periodici te na Hrvatskom radiju. Dobitnik je nagrada za poeziju i kratke priče, a tekstovi su mu prevođeni na desetak jezika.

Svoje priče je čitao i odvjetnik i književnik Radovan Dožudić, čije je kulturno i javno djelovanje povezano s Bjelovarom gdje živi i Čazmom gdje radi. Objavio je dvije knjige kratkih priča: Kratak za priču (2002), Žene i pozdravi (2008). Roman "Oploviti zemlju magije" objavio je 2013.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više